Mette Frederiksen.

Danska S vill skicka tillbaka alla asylsökare till tredje världen

Publicerad 5 februari 2018 kl 00.36

Utrikes. Danska Socialdemokraterna vill nu se en invandringsreform som helt avskaffar möjligheten att söka asyl i landet. De asylsökare som kommer ska istället skickas till mottagningscentrum i tredje världen, enligt förslaget.

Gilla artikeln på Facebook

Om partiet får som det vill kommer det inte längre gå att få uppehållstillstånd i Danmark genom att söka asyl vid gränsen, rapporterar Danmarks Radio.

Istället kommer samtliga asylsökare att skickas tillbaka till tredje världen – exempelvis Nordafrika – där de får uppehålla sig på danska mottagningscentrum medan deras ansökan behandlas.

Men inte heller dem som efter detta får ett positivt besked kommer att få tillgång till Danmark – utan skickas till flyktingläger i tredje världen som drivs av FN.

– Det är nödvändigt att skapa ett flyktingssystem som är mer humant än det vi har idag, säger den danska S-ledaren Mette Frederiksen.

Partiet öppnar i gengäld för att Danmark åter ska kunna ta emot så kallade kvotflyktingar som fördelas av FN.

Mette Frederiksen understryker att danskarna på detta sätt själva kan bestämma hur många invandrare från tredje världen de vill ta emot.

– Situationen är ju den att det har kommit fler flyktingar till Europa än vad vi klarar av. Men de flesta av världens flyktingar hjälper vi inte alls, säger hon.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Wilmas mördare slipper livstids fängelse – hovrätten ändrar domen

Tishko Ahmed får bara 18 års fängelse. "Omständigheterna inte så synnerligen försvårande att det finns skäl för livstids fängelse."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Jättelik 2.000 år gammal kattbild hittad på berg. Arkeologernas häpnadsväckande fynd.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0