Delade granskning av Pridepedofiler – fick sparken

Publicerad 14 augusti 2019 kl 19.04

Inrikes. En lärare fick sparken från sitt jobb på en folkhögskola i Karlskrona efter att ha delat den kristna tidningen Världen Idags granskning av dömda pedofiler inom Pride-rörelsen. Det rapporterar Världen Idag.

Gilla artikeln på Facebook

I samband med Pride i Stockholm publicerade Världen Idag en granskning som visade att många profiler inom den svenska HBTQ-rörelsen i Sverige nyligen har dömts för sexuella övergrepp mot barn.

En av dem som delade artikeln från sitt privata Facebook-konto var prästen och läraren Franciskus Urban Sylvan, som sedan två år tillbaka undervisat i filosofi, etik och ledarskap på Litorina folkhögskola i Karlskrona.

Det skulle han inte ha gjort. I början av augusti kallades Sylvan till samtal med folkhögskolans ledning, vilket slutade med att han fick sparken.

– Det påstods att jag skapat ett tumult på skolan genom denna delning. Det ledde till ett uttalande från rektorn att de inte ser någon möjlighet för mig att vara kvar. Jag tvingades att lämna min tjänst, säger Franciskus Urban Sylvan till Världen Idag.

Folkhögskolans rektor Agrita Martinsone har inte återkommit med någon kommentar till Världen Idag trots att hon lovade att göra det. Till Blekinge Läns Tidning säger hon dock att det inte fanns några tidigare anmärkningar på Franciskus Urban Sylvan.

– Vi har inte haft vetskap om alla hans värderingar förrän nu, säger Martinsone till BLT.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0