Terry Hall/CC-BY-NC-ND

Detroitpolisen: Staden i krigsliknande tillstånd

Publicerad 8 oktober 2012 kl 23.21

Utrikes.Detroitpolisens fackförbund varnar för skenande kriminalitet genom att anordna en demonstration under parollen ”Kom hit på egen risk” – för att protestera mot polisens ohållbara arbetssituation.

Gilla artikeln på Facebook

– Detroit är USA:s mest våldsamma stad, dess mordfrekvens är landets högsta och trots det så är Detroitpolisen kraftigt underbemannad, sa Detroit Police Of?cer Associations juridiska ombud Donato Iorio till CBS lokalradio i lördags.

Han menar att lagens män och kvinnor är demoraliserade av att jobba 12-timmarspass för att hålla jämn fot med kriminaliteten och samtidigt vara ständigt rädda för sina liv.

– Explosionen av våldsam kriminalitet, den otroliga ökningen av antalet mord och det är ohållbart för poliser att jobba 12 timmar i så bedrövliga, farliga och krigsliknande förhållanden, fortsatte Donato Iorio och uppmanade besökare i staden att vara försiktiga.

Detroit har en lång historia av kriminalitet och har drabbats särskilt hårt av ?nanskrisen då staden är centrum för USA:s pressade bilindustri. Staden är dessutom en av landets mest segregerade med en relativt välmående vit befolkning i de norra förorterna och en fattigare svart befolkning i stadskärnan. Enligt 2010 års folkräkningen var 82,7 procent av stadskärnans invånare svarta. Där ligger arbetslösheten enligt färsk statistik på 15,8 procent


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Coronakommission-ledamot medlem i grupp som dyrkar Anders Tegnell

"Jag gillade den Facebookgruppen tidigt" Ser inget problem med medlemskapet i "Vi stöttar Anders Tegnell".0 

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Skriker som besatt när hon inte får göra som hon vill. Coronafuskande muslimen kräver särbehandling – då reagerar poliserna såhär.0 Plus

Vetenskap

Grävde fram gammal dalahäst i Falun. Tros vara en av de äldsta i sitt slag.0 

Fisken som vi alla härstammar från. Vår förfader gav oss våra tandförsedda käkar.0 Plus