DN-kampanjen mot Carola: "Muslimhatare"

Publicerad 11 april 2023 kl 06.54

Media. Carolas kritik mot den mångkulturella samhällsutvecklingen väcker stor vrede på Dagens Nyheter. En av tidningens journalister stämplar den folkkära artisten som "muslimhatare".

Dela artikeln

Det var i en artikel i Svenska Dagbladet förra veckan som Carola beskrev sin "förtvivlan" över det som skett i Sverige, med skjutningar och politiskt korrekt ängslighet.

– Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna, sade hon bland annat.

Carola konstaterade också att det "finns en anledning till varför det finns nationer och landsgränser, vi har olika kulturer med olika sätt att se".

Dessa utspel har fått stor uppmärksamhet och diskuterats flitigt i sociala medier. Reaktionerna har varit både positiva och negativa, men på vänstertidningen Dagens Nyheter har Carolas kommentarer väckt stor ilska.

DN:s Kristina Lindquist, som är gift med den kriminelle vänsterextremisten och AFA-ledaren Mats Runvall, kallar Carola för "muslimhatare".

"Är inte jätteförvånad att en person med bakgrund i Livets ord kommer ut som muslimhatare, det är helt i linje faktiskt", skriver hon på Twitter.

Tidningen har också publicerat en krönika av Alex Schulman, som anklagar Carola för att låta som som SD-ledaren Jimmie Åkesson.

"Tankar som förut bara frodades på de obskyra nätforumen är nu helt och hållet normaliserade. Det är inte ett dugg konstigt att säga de här sakerna. De uttrycks av var och varannan, av din granne och din bästa kompis, av Jimmie Åkesson och av Carola", skriver Alex Schulman.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.