DO: Diskriminering att avbryta gravid kvinnas provanställning

Publicerad 17 maj 2021 kl 13.39

Inrikes. Det var diskriminering när ett matleveransföretag avslutade provanställningen för en kvinna som var gravid. Det anser Diskrimineringsombudsmannen, DO, som nu har väckt talan mot företaget gällande diskriminering som har samband med kön.

Gilla artikeln på Facebook

Kvinnan hade en provanställning på matleveransföretagets varumottagning på en ort i Skåne och hade arbetat i tre månader när hon berättade för sin chef att hon var gravid. En månad senare meddelade chefen henne att provanställningen inte skulle övergå i en fast anställning.

Enligt kvinnan förklarade chefen att det inte var lönt att förlänga kvinnans anställning eftersom hon ändå inte skulle arbeta på ett helt år. Av ett sms som chefen skickat till kvinnan angående skälen till bolagets agerande framgår att bolaget reagerat på att kvinnan inte hade berättat att hon var gravid i samband med att hon anställdes.

DO anser efter att ha utrett händelsen att skälet till att provanställningen har avslutats har haft samband med kvinnans graviditet. DO:s bedömning är att kvinnan därigenom har missgynnats i strid diskrimineringslagen.

Frågan om bolaget har diskriminerat kvinnan, kommer nu att avgöras av Arbetsdomstolen.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0