Dold kamera: Här planerar muslimerna i Rinkeby att ta över Europa

Publicerad 9 mars 2021 kl 09.19

Inrikes. En ledare för den muslimska organisationen Hizb ut-Tahrir i Rinkeby fångades av en dold kamera när han diskuterade hur Europa i framtiden ska kunna tas över av islam.

Gilla artikeln på Facebook

SVT rapporterar om hur Hizb ut-Tahrir har blivit mer aktiva med att värva nya medlemmar i Järvaområdet.

En SVT-reporter deltog med dold kamera på undervisningsmöten hemma hos en av ledarna och fångade de resonemang som där förs fram.

I ett av klippen berättar ledaren på arabiska om att det går att ta över Europa när det muslimska "kalifatet" har bildats,

– Nu finns det områden som skiljer sig från andra områden. Hemma i våra länder kallar vi det "majal-områden". Majal-stater, vad betyder majal-stater? Det är områden där det finns möjlighet att upprätta kalifatet. Sen finns det undantag, som Europa, där det inte är möjligt. De områdena kan erövras först när staten har uppstått, om du eller jag tillhör Tahrir-partiet eller en organisation, säger mannen.

Ledaren för också ett resonemang kring att det är judarna som ligger bakom den så kallade jämställdheten i västvärlden. Han berättar om ett samtal med en judisk man, "McFeller".

– Då brast den där McFeller i skratt. Han menade: "Det var vi som uppfann idén om jämställdhet mellan män och kvinnor. Det var vi som planerade för att kvinnor skulle ut på arbetsmarknaden. Vi vill det, för om kvinnor stannar hemma så betyder det att femtio procent av samhället inte arbetar och drar in pengar till oss." Så menade han. Han sa: "Så alla rörelser för kvinnors befrielse är vår egen idé."


Brittiske författaren Douglas Murray om vår tids stora katastrof. "När de flesta som lever idag når slutet av sitt liv kommer Europa inte längre vara Europa."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank döms igen: Kände till penningtvätt

Visste om problemen – men mörkade dem.. Nu beslutar Stockholmsbörsens disciplinnämnd att banken ska betala ytterligare 47 miljoner kronor i straffavgifter .0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

"Kränkande och rasistiskt", enligt tingsrätten. Nu tvingas pensionär på Östermalm betala nästan 30.000 kronor.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Studie: Myt att man bara kan ha 150 kompisar. Forskare motbevisar "Dunbars tal".0 

Hjärnan krymper oavsett utbildning. Hjälper inte vara aldrig så högutbildad.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus