Terrordåden i Paris

Dramatisk film visar polisens eldstrid med terroristerna

Publicerad 15 november 2015 kl 12.02

Utrikes. En fotograf lyckades fånga eldstrider mellan polis och tungt beväpnade terrorister utanför Bataclan i Paris.

Gilla artikeln på Facebook

I videon som publiceras av Daily Mail berättar fotografen hur han följde efter polisbilar till konserthuset och då hamnade mitt i händelsernas centrum.

På videon kan man se hur någon skjuter med ett automatvapen längs med en gata där poliser besvarar elden samtidigt som de tar skydd bakom ett gathörn. En polisman evakuerar en civil kvinna genom att ta henne i armen och springa tvärs över gatan och korsa skottlinjen. Terroristerna lyckades dock inte träffa någon människa på bilderna som videon visar.

Fotografen Patrick Zachmann berättar i videon att han tyckte det verkade som att poliserna var livrädda och inte hade kontroll över situationen, samtidigt som de inte visste varifrån skotten mot dem avlossades.

En film på Youtube visar samtidigt hur bandet Eagles of Death Metal spelar inne på scenen på Bataclan när spelningen plötsligt avbryts av smattrande automatvapen.

Händelsen inträffade en timme in i spelningen och på filmen ser man hur bandet avbryter en låt och hur bandmedlemmarna förvånat tittar ut över publikhavet.

Medan sångaren och gitarristen står kvar tar trummisen skydd mot golvet medan bandets basist kastar sig av scenen.

Även det irländska bandet U2 tvingas skjuta upp sin Pariskonsert till följd av attackerna. Samma band tvingades nyligen ställa in en konsert i Globen i Stockholm till följd av rädsla för terrorhot.


Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Varning för otäcka bilder! Uppemot 30 män rök ihop med yxor, brännbollsträn och machetes – blod överallt.0 Plus

Ekonominyheter

Kronofogden startar e-tjänst för skuldsanering

Får bättre prestanda på måndag.. Rekordmånga ansöker om att få slippa betala sina skulder.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.