Dubbelt så många dödsskjutningar i Stockholm i år

Publicerad 1 juli 2019 kl 18.26

Inrikes. Stockholm genomlider just nu rekordmånga dödsskjutningar. Redan i år har lika många blivit ihjälskjutna som under hela förra året, uppger flera medier.

Gilla artikeln på Facebook

Inför riksdagsvalet 2018 lovade statsminister Stefan Löfven (S) ett "starkare och tryggare" Sverige. Men i Stockholm är det våldet som blivit dubbelt så starkt.

Jämfört med förra året har antalet dödsskjutningar i princip dubblerats.

Hittills i år har det skjutits ihjäl lika många i Stockholm som under hela förra året. Under första halvåret 2019 har elva personer dödats i skjutningar. Vid samma period förra året var antalet sex, enligt DN.

Bara igår söndag, under loppet av fem timmar, inträffade tre skjutningar i Stockholmsområdet, påpekar SvD. Totalt dödades två personer. En person sköts i huvudet med ett automatvapen på öppen gata i Sollentuna. Därefter uppstod kaos på platsen och nu säger boende att de är så rädda att de tänker fly området.

– Det är en oacceptabel utveckling. I flera av fallen används militära automatvapen, säger Mats Löfving, chef för polisens Nationella operativa avdelning, Noa, till SvD.


Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0