Ebba Busch: Löfven diskuterade "fördelar med större smittspridning"

Publicerad 13 januari 2021 kl 21.01

Inrikes. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch uppger nu att hon med ögna ögon bevittnat hur statsminister Stefan Löfven och "ansvariga myndighetschefer" diskuterat "fördelar med större smittspridning" under coronapandemin. Hon uppmanar regeringen att antingen idka självrannsakan eller avgå.

Gilla artikeln på Facebook

I en partiledardebatt i SVT i juni anklagade Ebba Busch regeringen för att "med berått mod" ha tillåtit en stor coronasmittspridning i Sverige.

Staten och medierna utgick under det första skedet av pandemin från teorin om att en "flockimmunitet" skulle uppstå om bara tillräckligt många svenskar smittades. Någon sådan flockimmunitet kom Sverige dock aldrig i närheten av att få.

Ebba Busch har fått hård kritik för sitt uttalande, men hon vidhåller det hon sade i somras.

Till Aftonbladet uppger KD-ledaren nu hur hon själv bevittnat hur sådana argument ventilerats på högsta ort.

– Vi har suttit på möten med statsministern och med ansvariga myndighetschefer som fört resonemang om fördelar med större smittspridning, att vi skulle nå immunitet snabbare än andra länder, det har visat sig varit allvarligt fel, det borde de har vågat erkänna tidigare, säger Ebba Busch.

När Sverige nu närmar sig 10.000 döda i covid-19 borde regeringen ägna sig åt självrannsakan eller "avgå och låta någon annan leda Sverige ur krisen", säger KD-ledaren.


Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.