Ebba Busch om Sveriges strategi: "Misslyckande"

Publicerad 21 maj 2020 kl 16.04

Inrikes. Sveriges coronastrategi ser ut att vara ett slags misslyckande. Det anser nu KD-ledaren Ebba Busch, trots att hon för en månad sedan inte ville kritisera sin "befälhavare" Stefan Löfven.

Gilla artikeln på Facebook

Under coronakrisen har Sveriges riksdagspartier haft en krypande inställning till regeringens så skallade "strategi" mot det dödliga viruset.

Oppositionen har i det närmaste upphört och i april sade till exempel Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch att det är "inte läge att ifrågasätta befälhavaren", alltså Stefan Löfven.

Men att inte ifrågasätta regeringen är ingen vidare idé om "befälhavaren" agerar helt felaktigt.

Tidigare idag förklarade infektionsprofessor Björn Olsen i Expressen att Sverige behöver se sanningen i vitöga och byta strategi.

Nu talar även Ebba Busch om ett misslyckande, beroende på att övriga världen troligen inte vill veta av svenska turister i sommar. Länderna ser Sverige som en plats utan kontroll på smittspridningen-

– Jag är oroad över att vi nu har svart på vitt på att andra länder överväger att införa särskilda reserestriktioner gentemot Sverige, när möjligheten finns att öppna upp. Både nordiska länder och andra runt om i Europa. Det i sig är en indikation på någon form av misslyckande, säger hon till Aftonbladet.

KD-ledaren vill få mer insyn i "strategin" men Stefan Löfven tycker att en utvärdering ska man vänta med tills långt in i framtiden.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig ökning av nya jobb i USA

Börsen upp tolfte dagen på två veckor.. Bidragseufori ger fortsatt rally i stödpaketens spår.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.