Milo Yiannopoulos
Milo Yiannopoulos konfronterar Twitter.

Efter avstängningen av Milo Yiannopoulos från Twitter – WikiLeaks överväger starta konkurrerande tjänst

Publicerad 22 juli 2016 kl 15.16
Av Mattias Albinsson

Media. Efter att den öppet homosexuelle konservative debattören och journalisten Milo Yiannopoulos stängts av från Twitter överväger nu WikiLeaks att starta upp en konkurrerande tjänst. Det skriver den ideella föreningen – på Twitter.

Dela artikeln

WikiLeaks skriver att de ser Twitters censur som något som inte bara drabbar konservativa, det slår även mot dem och deras sympatisörer.

För sitt utspel har WikiLeaks fått kritik från vänstersympatisörer som undrar om de stöder "rasism, misogyni och trakasserier". På det svarar föreningen att de inte försvarar Yiannopoulos utan sin egen verksamhet som de är oroliga för kommer drabbas av censuren.

Bakgrund
Milo Yiannopoulos stängdes tidigare i veckan av från Twitter efter att ha twittrat att den nya Ghostbustersfilmen är dålig. Filmen är en nyproduktion av 1984 års kultförklarade film, men har en mer politiskt korrekt tappning där hjältarna i filmen är kvinnor av blandad etnisk härkomst.

Originalfilmen blev en omedelbar succé och hade redan andra helgen med god marginal tjänat in filmens totala budget. Nya Ghostbusters har än så länge inte ens nått halvvägs för att täcka filmens produktionskostnader, enligt IMDB.

Yiannopoulos påstod dessutom att filmskaparna anlitat den afroamerikanska skådespelerskan Leslie Jones, som spelar en av karaktärerna i filmen, för att göra sig till "offer på Twitter" för att locka biobesökare.

Att anklaga en afroamerikansk skådespelerska för att inte vara bra på sitt jobb har av många vänsteraktivister tolkats som rasism.

"Homosexuellas Onkel Tom"
Jones svarade på kritiken med inlägg där hon skrev "jävla idiot" och framförde anklagelsen "rasist". Hon spred dessutom twitterinlägg vidare där Yiannopoulos påstås vara de "homosexuellas Onkel Tom" och "ett rövhål".

"Onkel Tom" är ett populärt modeord inom den rasideologiska vänstern där i synnerhet personer av afrikansk härkomst förväntas ha vänsterpolitiska sympatier. Den som istället uttrycker högeråsikter anklagas för att vara "husneger", "husblatte" eller "Onkel Tom" efter karaktären i 1800-talsromanen Onkel Toms stuga.

Hanif Bali (M) rasar mot SR – kallades "husblatte" och "rasförrädare"

Konfronterade Twitter
Under Republikanernas kongress, som avslutades igår i Cleveland Ohio, bokade Yiannopoulos arbetsgivare Breitbart en monter mitt emot Twitters monter. Det retade upp sociala medier-giganten som ringde polisen då de ansåg sig trakasserade av Breitbarts journalister.

Milo Yiannopoulos och andra journalister på Breitbart försökte få en kommentar från Twitter om de "tror på yttrandefriheten".

– Jag kommer inte göra en intervju just nu, men du är välkommen att filma här, säger en företrädare för företaget upprepade gånger till Yiannopoulos.

Flera personer skanderar "frige Milo, frige Milo" i bakgrunden i protest mot att Twitter stängt av honom.

– Vill du ha lite knappnålar? undrar Twittermedarbetaren innan han flyr undan kamerorna.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.