Efter Black lives matter: Bilbrandskaos i Göteborg inatt

Publicerad 8 juni 2020 kl 09.09

Inrikes. Ett flertal bilar stacks natten till måndagen i brand i Göteborg. Det skriver polisen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Sammanlagt brann 29 fordon på flera olika platser runt centrala Hisingen i Göteborg. Polisens presstalesman Anna Göransson räknar för Fria Tider upp alla adresser som polis och brandkår larmades till under natten.

– Fyrklövern, Akkas gata, Markurellgatan, Margatan, Heidelstams gata, Kavaljersgatan, Balladgatan, Sagogången, Arvesgärde, säger hon.

– Det har varit utspritt. Det är inte en brand.

Ingen har gripits för bränderna, men spår har säkrats på brandplatserna som kommer skickas för analys. Utöver bilar brann även sopkärl och en container.

– Vi tror att det är ungdomar som rört sig mellan platserna med moped. Flertalet av de här 29 fordona är satta i brand, man har krossat rutan och då tänt på. Några av dem har fått skador när de stått parkerade intill de här bilarna, berättar Göransson.

Polisen vet inte om nattens bränder har med söndagens Black lives matter-kravaller i staden att göra.

– Det tråkiga svaret är att det är för tidigt att säga på vilket sätt det hör samman med det som sker i Göteborg tidigare på kvällen, men det är naturligtvis något vi utreder vidare, säger polisens presstalesman Anna Göransson.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Danmark stryper pengar till moskéer

"Det är ett reellt problem" Dansk folkeparti stöder uppgörelsen.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0