Knivmorden på Ikea
Asylboendet som de båda eritreanerna bor på.

Efter knivmorden: Nu ska polisen skydda asylboenden

Publicerad 11 augusti 2015 kl 13.57

Inrikes. Idag stod det klart att de personer som misstänks för gårdagens knivmord på Ikea i Västerås är illegalt invandrade asylsökare från Eritrea. Nu oroar sig polisen för att "mörka krafter" ska utnyttja händelserna – och stärker sitt skydd av asylboendena i Västmanland.

Gilla artikeln på Facebook

Polisens kommenderingschef Per Ågren sade vid presskonferensen att det är viktigt att polisen och samhället i övrigt "skapar trygghetsskapande åtgärder" med anledning av gärningsmännens etniska bakgrund.

– Det är många goda krafter som måste samverka, och givetvis är Ikea och Eriklunds köpcenter inblandade i det här arbetet, sade han.

När han efter presskonferensen pratade med tidningen Expressen varnade han för "mörka krafter":

– En sådan här händelse kan användas av mörka krafter i samhället.

Under polisens presskonferens vid tolvtiden idag framkom att båda de män som anhållits för gårdagens dubbelmord är invandrare från Eritrea som varit bosatta på ett asylboende i Arboga. Polisen har understrukit att man inte har kunnat hitta några politiska motiv till knivmorden.

SVT Nyheter Västmanland har besökt det asylboende i Arboga där den misstänkte 23-åringen bodde tillsammans med sin 35-årige misstänkte kumpan. Polisen ska bland annat ha sökt igenom flera rum i byggnaden och höga stängsel har ställts upp runt lokalen. Vittnen på plats säger till SVT att boendet tidigare drabbats av våldsamheter, som slagsmål i matsalen.


Nyheter från förstasidan

Dawit Isaaks son dömd för våldtäkt

Fängslade journalistens son begår grova brott mot svenska kvinnor. Friades dock från misshandel av systern – sommarprataren Betlehem.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0