Foto: Filip Lennmark

En knivhuggen när somalier gick bärsärk i varuhus

Publicerad 8 februari 2012 kl 11.26

Inrikes.Fyra afrikaner mellan 28 och 47 år ställde till med rejäl oreda när de drabbade samman i slagsmål på varuhuset Storken i Alingsås på onsdagen. De slogs bland annat med stålstavar som de lyckades bryta loss från inredningen inne i en parfymbutik, och en av dem fick föras till sjukhus med knivskador.

Gilla artikeln på Facebook

Medierna har rapporterat med små bokstäver om händelsen som inträffade strax efter 16 på onsdagseftermiddagen. Men i bloggosfären, på webbforumet Flashback och på Facebook har flera vittnen berättat vad som hänt.

"När vi var på övervåningen, såg vi plötsligt folk som hade samlats vid räcket och tittade ner mot nedervåningen. När vi tittade ner såg vi skrikande barn och en stor folksamling. Alla i hela storkenhuset, både kunder och personal, hade samlats. Vi gick ner och fick se en krossad porslin-grej och det var blod över hela golvet", skriver bloggen Miss Nothing.

Alingsåsbloggaren felixj.com, som också publicerar en bild från gripandet, är mer frispråkig om händelsen:

"En prydligt klädd utländsk man (troligen somalier) står med två små barn och skall handla kaffe vid Kahls Kaffe. Snett över i kafeterian Espresso House står en man med samma ursprung och för en aggressiv diskussion med den första mannen. Längre in i kafeterian sitter ytterliggare 5-6 personer som reser sig upp under händelseförloppet."

En stund senare börjar somalierna göra kaos med både butiken och varandra:

"Männen har brutit sönder inredning och har troligen attackerat mannen som skulle köpa kaffe. Två polisbilar anländer och polisen springer in och ingriper", skriver Felixj.com.

En av männen, som också är misstänkt, blev hämtad med ambulans med knivskador. Enligt GP pågick förhör fortfarande vid 23.30-tiden på tisdagskvällen och Alingsåspolisen hade då fortfarande ingen klar bild av vad som hänt. Männens inbördes relation är också oklar, men de båda männen som inledde slagsmålet ska enligt uppgifter till bloggen Felixj vara bröder, varav den enes kompis sedan anslutit sig.

Förutom den knivskurne mannen greps de tre övriga inblandade misstänkta för försök till mord alternativt försök till dråp.

Gallerian fick utrymmas och kommer inte att öppnas mer under tisdagen.

– Jag utgår från att vi kan öppna i morgon bitti, säger Ove Axelsson, centrumchef för Storken till Aftonbladet.


Nyheter från förstasidan

"Svenska gäng" största hotet i Nordnorge

Norska polisens larm. Ungdomar i Norge värvas till gäng som Foxtrot och Gottsundanätverket.0 

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.