Våldet i Kristianstad
Arkivbild.

En person ihjälskjuten i centrala Kristianstad

Publicerad 27 januari 2020 kl 23.06

Inrikes. En person har skottskadats i centrala Kristianstad på måndagskvällen. Den skadade kördes med privatbil till sjukhuset. Skadeläget är oklart. Det ska vara upprörd stämning på sjukhuset och polisen försöker säkra vårdpersonalen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 22.30-tiden på måndagen som polisen larmades till Långebro i Kristianstad med anledning av en misstänkt skottlossning.

Samtal berättade om "höga smällar i området runt Långebro", skriver polisen på sin hemsida.

I samma stund inkom uppgifter om att en skottskadad person anlänt i privatbil till sjukhuset i Kristianstad. Polis skickades till både Långebro och till sjukhuset.

Polisen har lokaliserat en brottsplats på Långebrogatan och ett större område har spärrats samtidigt som kriminaltekniker begärts till platsen.

Den skottskadades läge är i nuläget okänt.

Enligt Kvällsposten är det upprört inne på sjukhuset.

– Där är mycket folk med upprörda känslor. Vi försöker se till att sjukvårdspersonalen får göra sitt jobb som de ska göra, säger Rickard Lundqvist vid polisen till tidningen och påpekar att rubriceringen troligen blir mordförsök.

KvP skriver också att man många poliser snabbt var på plats tack vare Operation Rimfrosts närvaro i staden.

Boende i Kristianstad har tidigare berättat för Fria Tider hur hela staden håller på att förvandlas till ett getto. Inte minst Långebro, som ligger några hundra meter från centrum, har blivit ett tillhåll för aggressiva ungdomsgäng, som ofta hänger utanför den lokala lilla kiosken och genom sin blotta närvaro skrämmer bort människor.

Enligt Kristianstadsbladet ska skottlossningen ha skett vid Torggatan, som ligger precis vid ovannämnda tillhåll för gängen. Tidningen bekräftar den upprörda stämningen vid sjukhuset och skriver att det samlats många människor utanför.

Gärningsmännen uppges ha lämnat platsen till fots. 


Nyheter från förstasidan

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

I princip klart att regeringen faller. Nu jobbar han helg för att hinna bevilja bidrag till alla viktiga särintressen innan befogenheterna avskaffas på måndag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0 

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0