Dubbelmordet i Hallonbergen
Arkivbild.

Ena offret i Hallonbergen fick halsen avskuren

Publicerad 8 mars 2017 kl 19.31

Inrikes. Dubbelmordet i Hallonbergen i tisdags ska ha utförts för att tysta ett vittne inför en rättegång. Ena offret, en kvinna, fick halsen avskuren, säger en poliskälla till Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

Det var när polisen anlände till en bostad i Hallonbergen norr om Stockholm igår tisdag som en polis avfyrade sitt tjänstevapen för att avstyra ett mordförsök. Då satt en ung man gränsle över en 39-årig pappa i en familj och högg honom med kniv. Inne i bostaden fanns mamman – med halsen avskuren.

Det säger en källa inom Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Halspulsådern ska ha varit avskuren på båda sidor av halsen på kvinnan, enligt källan.

– Det var jävligt brutalt. Båda ihjälhuggna. Kvinnan i lägenheten hade halsen avskuren. När polis kom till plats sköt man mot en person. Han satt gränsle över mannen och högg med kniv, då sköt polisen mot honom men missade, säger källan.

Paret uppges ha varit föräldrar till små barn. Uppgifter i andra medier säger att mordet kan ha varit ett sätt att tysta ett vittne inför en mordrättegång. Ena föräldern ska ha varit vittne till ett annat mord som begåtts i Stockholmstrakten.

Fyra personer greps strax efter det brutala dubbelmordet i Hallonbergen. Två män, 20 och 21 år gamla, och två pojkar, 15 och 16 år gamla.15-åringen släpptes efter förhör då misstankarna mot honom försvagades. Nyheter Idag skriver att de misstänkta gärningsmännen var likgiltiga inför det som hänt. De ska ha varit så "påtända" att de rentav skrattade.

Enligt Aftonbladet har två av de som nu sitter anhållna figurerat i en annan mordutredning, mordet på en 25-åring i Stockholm tidigare i år. 

– De som misstänks för dubbelmordet är goda vänner med de som sitter häktade för det andra mordet, säger en källa till Aftonbladet.


Nyheter från förstasidan

Kommun stänger alla skolor och dagis på grund av hot

Elever får stanna hemma imorgon. Östgötska Valdemarsvik stänger verksamheterna efter att hot riktats mot dem under onsdagen.0 

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0