Dubbelmordet i Hallonbergen
Arkivbild.

Ena offret i Hallonbergen fick halsen avskuren

Publicerad 8 mars 2017 kl 19.31

Inrikes. Dubbelmordet i Hallonbergen i tisdags ska ha utförts för att tysta ett vittne inför en rättegång. Ena offret, en kvinna, fick halsen avskuren, säger en poliskälla till Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

Det var när polisen anlände till en bostad i Hallonbergen norr om Stockholm igår tisdag som en polis avfyrade sitt tjänstevapen för att avstyra ett mordförsök. Då satt en ung man gränsle över en 39-årig pappa i en familj och högg honom med kniv. Inne i bostaden fanns mamman – med halsen avskuren.

Det säger en källa inom Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Halspulsådern ska ha varit avskuren på båda sidor av halsen på kvinnan, enligt källan.

– Det var jävligt brutalt. Båda ihjälhuggna. Kvinnan i lägenheten hade halsen avskuren. När polis kom till plats sköt man mot en person. Han satt gränsle över mannen och högg med kniv, då sköt polisen mot honom men missade, säger källan.

Paret uppges ha varit föräldrar till små barn. Uppgifter i andra medier säger att mordet kan ha varit ett sätt att tysta ett vittne inför en mordrättegång. Ena föräldern ska ha varit vittne till ett annat mord som begåtts i Stockholmstrakten.

Fyra personer greps strax efter det brutala dubbelmordet i Hallonbergen. Två män, 20 och 21 år gamla, och två pojkar, 15 och 16 år gamla.15-åringen släpptes efter förhör då misstankarna mot honom försvagades. Nyheter Idag skriver att de misstänkta gärningsmännen var likgiltiga inför det som hänt. De ska ha varit så "påtända" att de rentav skrattade.

Enligt Aftonbladet har två av de som nu sitter anhållna figurerat i en annan mordutredning, mordet på en 25-åring i Stockholm tidigare i år. 

– De som misstänks för dubbelmordet är goda vänner med de som sitter häktade för det andra mordet, säger en källa till Aftonbladet.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0