Lunds tingsrätt.

Ensamkommande begärs häktade för gruppvåldtäkt i Höör

Publicerad 5 oktober 2018 kl 16.09

Inrikes. Två unga invandrare begärs nu häktade för en misstänkt gruppvåldtäkt i Höör i Skåne. Våldtäkten ska ha inträffat i onsdags på ett boende i trakten.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i onsdags som en flicka ska ha gruppvåldtagits i skånska Höör.

Enligt Skånska Dagbladet, som var först med att skriva om händelsen, ska våldtäkten ha ägt rum på "ett boende i Höörs kommun". Våld uppges ha varit inblandat i händelsen och offret ska vara ungefär lika gammal som förövarna.

Fria Tider begärde ut häktningsframställan, där det står att våldtäkten inträffat på Jeppatorpet, som i en äldre artikel i SkD kallats för ett "vårdboende där det vårdas ensamkommande flyktingungdomar".

De två gärningsmännen är båda invandrare som sägs vara födda 2000.

Den ene är medborgare i Marocko och behöver tolk på arabiska. Vilket land den andre mannen kommer ifrån är oklart, men han behöver tolk på persiska, som talas i länder som Iran och Afghanistan.

Båda saknar adresser och fullständiga personnummer, enligt häktningsframställan. Marockanen har ett så kallat samordningsnummer, vilket är en identitetsbeteckning för personer som inte är eller har varit folkbokförda i Sverige.

Enligt åklagaren ska invandrarna ska ha begått "våldtäkt tillsammans och i samförstånd med annan", som det står uttryckt i häktningsframställan.

Åklagaren menar att det finns risk för att de misstänkta kan undanröja bevis och försvåra utredningen. I framställan påpekas vidare att det för angivet brott inte är föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år och att det är "inte uppenbart att skäl till häktning saknas".

Båda anhölls den 3 oktober och hålls i polisens förvar i Lund.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ikea drar tillbaka sin katalog – bild på afrikan "rasistisk"

"Vi är djupt ledsna." Rasistiskt med siffror på afrikanens tröja, enligt medarbetare.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0