Erik Almqvist (SD) sågar vårbudgeten

Publicerad 19 april 2012 kl 20.09

Inrikes.Regeringens vårbudget är full av konstiga prioriteringar. Det anser i alla fall Sverigedemokraternas Erik Almqvist som undrar varför det finns pengar till invandring, men inte till övriga delar av samhället.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i veckan presenterade finansminister Anders Borg regeringens vårbudget, en budget som finansministern själv går ut på att stärka välfärden.

En som inte är nöjd med budgetens innehåll är Sverigedemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Erik Almqvist.

- Det är en budget som kännetecknas av mycket prat och total avsaknad på förslag om hur man ska kunna bekämpa massarbetslösheten. Sverigedemokraterna har respekt för att man måste vara återhållsam under osäkra ekonomiska tider men vad vi har här är en regering som talar med kluvna tungor. När det kommer till invandringspolitiken tycks det inte finnas någon botten på penningbrunnen, säger Erik Almqvist i ett pressmeddelande.

Regeringen är liksom den rödgröna oppositionen för fortsatt stor invandring till Sverige, något som Erik Almqvist inte ser som förenligt med bevarandet av landets välfärd.

– Samtidigt som man håller igen på i princip alla områden väljer man att göra en extrem invandringspolitik ännu mer extrem och kostsam vilket bidrar till att öka sociala klyftor och förvärra problem på arbetsmarknaden, samtidigt som allt ekonomiskt utrymme slukas, fortsätter Erik Almqvist.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0