Tobias Hübinette.

Expo-grundaren: Jag blir rasistattackerad av invandrargäng nästan varje dag

Publicerad 4 maj 2021 kl 15.36

Inrikes. Den vänsterextreme rasforskaren Tobias Hübinette slår nu larm om att grupper av "unga vuxna män med utomeuropeisk bakgrund" ständigt utsätter honom för rasistiska verbala attacker på grund av hans "materiell-visuella gestalt" som asiat.

Gilla artikeln på Facebook

"Så händer det igen, det som händer om och om igen, och antagligen då jag bor och arbetar i samt även rör mig i och befinner mig i miljonprogramsområden som domineras av invånare med utomeuropeisk bakgrund", skriver Tobias Hübinette i ett inlägg på Facebook.

Hübinette, som grundade vänsterextrema Expo, beskriver den senaste i raden av konfrontationer med ett sådant invandrargäng.

"En mindre grupp unga vuxna män med utomeuropeisk bakgrund" börjar "ropa 'nihao' och allsköns andra ljudhärmande (d v s onomatopoetiska) interjektioner/utrop samtidigt som de hånflinar och skrattar vid åsynen av mig (d v s av min materiell-visuella gestalt som de allra flesta utomstående nog uppfattar som en nordost/sydostasiat)".

Antagligen kände invandrarna att de "står över mig och är överlägsna mig maskulinitetsmässigt sett - d v s i enlighet med de icke-vita maskulinitetsnormer som gäller bland 'second generation-boys:en' i 'Orten'", resonerar Hübinette vidare.

Den 49-årige vänsterextremisten konstaterar att incidenten, "som är så vardaglig att den helt enkelt är i det närmaste vardag", utspelade sig precis efter att han låtit sig intervjuas om rasism mot asiater.

Tobias Hübinette berättar att han valde att konfrontera invandrarna, som han beskriver som män i 22-23-årsåldern, "utomeuropeiska 'andrageneration:are' av NEET/UVAS-snitt som möjligen försörjer sig på en 'mix' av småbrottslighet och en Swish/kontaktekonomi":

"[Jag] frågade vad de menade med dessa hånfulla och föraktfulla ljud varvid en av dem svarade att 'va fan – nihao betyder ju bara hej – varför blir du irriterad mannen?"

Tobias Hübinette analyserar händelsen vidare och kommer fram till att föraktet mot östasiater i "Orten" delvis kan bero på att man i invandrarnas hemländer hyser ett agg mot östasiatiska företag. Vidare anser invandrarna inte att asiaterna "uppfyller de köns/genusnormer som gäller i miljonprogramsområdena då de nordost/sydostasiatiska kvinnorna ses som 'våpiga' då de 'går i säng' med vita män medan de nordost/sydostasiatiska männen ses som 'löjliga' då de ses som feminina och 'bögiga'."

Invandrarna är förmodligen också "fullproppade" med "västerländska populärkulturens negativa (ras)stereotyper av nordost/sydostasiater", fastslår Tobias Hübinette slutligen.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Vetenskap

Luktsinnet är vårt snabbaste varningssystem. Människor reagerar blixtsnabbt och instinktivt på negativa lukter.0 

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0