Tobias Hübinette.

Expo-grundaren: Jag blir rasistattackerad av invandrargäng nästan varje dag

Publicerad 4 maj 2021 kl 15.36

Inrikes. Den vänsterextreme rasforskaren Tobias Hübinette slår nu larm om att grupper av "unga vuxna män med utomeuropeisk bakgrund" ständigt utsätter honom för rasistiska verbala attacker på grund av hans "materiell-visuella gestalt" som asiat.

Gilla artikeln på Facebook

"Så händer det igen, det som händer om och om igen, och antagligen då jag bor och arbetar i samt även rör mig i och befinner mig i miljonprogramsområden som domineras av invånare med utomeuropeisk bakgrund", skriver Tobias Hübinette i ett inlägg på Facebook.

Hübinette, som grundade vänsterextrema Expo, beskriver den senaste i raden av konfrontationer med ett sådant invandrargäng.

"En mindre grupp unga vuxna män med utomeuropeisk bakgrund" börjar "ropa 'nihao' och allsköns andra ljudhärmande (d v s onomatopoetiska) interjektioner/utrop samtidigt som de hånflinar och skrattar vid åsynen av mig (d v s av min materiell-visuella gestalt som de allra flesta utomstående nog uppfattar som en nordost/sydostasiat)".

Antagligen kände invandrarna att de "står över mig och är överlägsna mig maskulinitetsmässigt sett - d v s i enlighet med de icke-vita maskulinitetsnormer som gäller bland 'second generation-boys:en' i 'Orten'", resonerar Hübinette vidare.

Den 49-årige vänsterextremisten konstaterar att incidenten, "som är så vardaglig att den helt enkelt är i det närmaste vardag", utspelade sig precis efter att han låtit sig intervjuas om rasism mot asiater.

Tobias Hübinette berättar att han valde att konfrontera invandrarna, som han beskriver som män i 22-23-årsåldern, "utomeuropeiska 'andrageneration:are' av NEET/UVAS-snitt som möjligen försörjer sig på en 'mix' av småbrottslighet och en Swish/kontaktekonomi":

"[Jag] frågade vad de menade med dessa hånfulla och föraktfulla ljud varvid en av dem svarade att 'va fan – nihao betyder ju bara hej – varför blir du irriterad mannen?"

Tobias Hübinette analyserar händelsen vidare och kommer fram till att föraktet mot östasiater i "Orten" delvis kan bero på att man i invandrarnas hemländer hyser ett agg mot östasiatiska företag. Vidare anser invandrarna inte att asiaterna "uppfyller de köns/genusnormer som gäller i miljonprogramsområdena då de nordost/sydostasiatiska kvinnorna ses som 'våpiga' då de 'går i säng' med vita män medan de nordost/sydostasiatiska männen ses som 'löjliga' då de ses som feminina och 'bögiga'."

Invandrarna är förmodligen också "fullproppade" med "västerländska populärkulturens negativa (ras)stereotyper av nordost/sydostasiater", fastslår Tobias Hübinette slutligen.


Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Kaliforniens invånare flyr

Befolkningen minskar för första gången någonsin. Därför lämnar invånarna den idag tredje världen-dominerade delstaten.0 

Ekonominyheter

Allt fler villor säljs innan visning

Rekordfesten på bostadsmarknaden.. "Piserna börjar pressas upp till nivåer som inte är långsiktigt hållbara."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

"Kränkande och rasistiskt", enligt tingsrätten. Nu tvingas pensionär på Östermalm betala nästan 30.000 kronor.0 

Vetenskap

Tiotusentals följer kinesisk skrotraket. Följer med spänning var raketen slår ned.0 

Kinesisk raket kan krascha i Europa. Följs noggrant av experter.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus