Arkivbild.

Expressen: Inga terrordåd i länder utan massinvandring

Publicerad 6 juni 2017 kl 19.22

Inrikes. Enligt Expressens Mats Larsson stämmer det inte att terrorattacker måste vara en del av livet i en storstad, som Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan sa i en intervju med Evening Standard 2016. Det sker nämligen inga terrordåd i städer som Budapest, Prag eller Warszawa.

Dela artikeln

Risken att sprängas till döds av en självmordsbombare i en storstad är inte lika stor överallt, skriver Expressens krönikör Mats Larsson i en artikel. I Tokyo är den nästintill obefintlig, påpekar han.

Mats Larsson har läst statistik från The Economist som redogör för terrorattacker i Europa sedan 2001.

Enligt Larsson har inte alla men definitivt de flesta terrordåd en koppling till islamistisk extremism.

Han reagerar på att vissa länder saknas i statistiken. Där har det nämligen inte skett några terrordåd. Inget land i Östeuropa finns med, påpekar han. Budapest, Prag, Warszawa och Bratislava saknar terrorism.

"Detta är länder som inte har haft någon massinvandring under de senaste decennierna, detta är länder utan en muslimsk minoritet", skriver Mats Larsson och påpekar att politiker som Ungerns Viktor Orbán kopplar ihop detta med frånvaron av terrordåd.

Mats Larsson bestrider inte att dessa länder saknar en stor muslimsk invandring, utan betonar att Ungerns premiärminister arbetar hårt för att det ska förbli på det sättet.

Viktor Orbán har fört en restriktiv invandringspolitik som väckt häftig kritik från EU. Men samtidigt är det en politik som många väljare stödjer, påpekar Mats Larsson.

Enligt Mats Larsson är ett Europa som drabbas av ett terrordåd i månaden helt ohållbart, och kommer leda till att fler väljare söker sig till politiker som Viktor Orbán, Donald Trump m.fl.

"Minns att Donald Trump i fjol blev vald till USA:s president. Allt fler i Västeuropa kommer att leta liknande lösningar om det här fortsätter", understryker Mats Larsson.


Nyheter från förstasidan

Anrika hotellet fick nya ägare – blev våldtäkts- och kidnappningsbas

Efter irakiska familjens köp av Skänninge stadshotell. Ägaren hyllades som lokalhjälte – åtalas nu för människorov, flickvåldtäkt, i lokalerna.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Konstaterar att svenskarna "byts ut". "Vi genomgår ett experiment som aldrig gjorts tidigare i världshistorien."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur