Asylkaoset

OBS! Varning för otäcka bilder!

"Extremt våldsam" mobb av 1.000 afrikaner stormade in i EU

Publicerad 9 augusti 2017 kl 16.49

Utrikes. I scener som hämtade ur en postapokalyptisk skräckfilm stormade över 1.000 afrikanska invandrare utrustade med spjut och olika typer av improviserade vapen den spanska gränsen. En övervakningsfilm visar samtidigt hur en gränsvakt på ett otäckt sätt bryter sitt ben när han försöker stoppa invällandet.

Gilla artikeln på Facebook

De våldsamma scenerna utspelade sig på tisdagen vid gränsen till den spanska exklaven Ceuta i Nordafrika.

Mobben, som bestod av cirka 1.100 personer, har i spansk media beskrivs som "extremt våldsam", rapporterar Breitbart.

Afrikanerna var bland annat beväpnade med påkar, handgjorda spjut och andra typer av skarpa föremål. Vissa av dem kastade även stenar mot polisen, enligt Breitbart.

I en film från söndags natt som nu har publicerats syns samtidigt ett stort antal afrikaner bryta sig igenom en gränskontroll och bokstavligt talat välla in i EU.  På den otäcka videon kan man se hur två spanska gränsvakter utrustade med batonger förgäves försöker stoppa anstormningen av afrikaner.

En av vakterna bryter benet när han försöker tackla en av invandrarna, och på klippet verkar den nedre delen av benet till synes hänga helt löst, vilket RT rapporterat om.

En företrädare för den spanska regeringar i Ceuta, Nicolás Fernández Curucull, konstaterade att skadorna uppkom som ett följd av migranternas "våldsamma beteende" i samband med att de "överväldigade gränsvakterna". Uttalande har väckt ilska hos Amnesty International, som varnar för att den typen av ordval riskerar att "uppmuntra till en hatisk och främlingsfientlig diskurs".

Igår publicerade Fria Tider ett klipp som Ruptly hade filmat i Ceuta på måndagen. Videon visade en annan stor afrikansk mobb som då hade lyckats tränga sig in i exklaven och firade detta genom att halvnakna dansa runt på Ceutas gator i glädjeyra.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Ann Linde i Israel

Ska "nystarta" Sveriges relation med landet. Första besöket av en svensk utrikesminister på tio år.0 

Ekonominyheter

"Kosten explodieren". Energipriser och matkostnader leder utvecklingen när tillvaron i Tyskland blir allt dyrare.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.