Våldtäkten på Viking Amorella
Ahmed Nur (i mitten) våldtog kvinnan efter att en av hans kamrater lurat med henne till deras hytt.

Färjevåldtäkten: Här lurar de sitt offer

Publicerad 4 augusti 2015 kl 19.00

Inrikes. En av de åtta afrikaner som ursprungligen misstänktes för att ha gruppvåldtagit en svensk kvinna på en Finlandssfärja har nu fått sin dom. Mannen, 23-årige Ahmed Nur, döms till tre års fängelse för våldtäkt samt stöld, eftersom han även stal kvinnans mobiltelefon. Han kommer inte att utvisas.

Dela artikeln

Den uppmärksammade våldtäkten ägde rum på Viking Lines färja Amorella under rutten mellan Stockholm och Åbo natten till den 31 januari i år. Ursprungligen greps sammanlagt åtta afrikaner i både Finland och Sverige misstänkta för brottet.

Offret, en svensk kvinna i 45-årsåldern, berättade i förhör att hon blivit kraftigt berusad under färden. Hon irrade runt i korridorerna när en starkt mörkhyad man kom fram till henne och utbrast:

– Kom, vi kan hjälpa dig till din hytt.

Hölls fången i hytt med somalier
Men istället fördes kvinnan till en av de två hytter som förfogades över av ett manligt afrikanskt sällskap på åtta personer. Hytten var fylld med somaliska män och några av dem stod framför dörren så att kvinnan inte kunde ta sig därifrån. Stämningen blev allt hotfullare och hon blev bland annat tillsagd att "hålla käften" på svenska.

Sedan släckte någon lyset så det blev helt mörkt. Kvinnan trycktes ned på nacken så att hon till att börja med inte fick luft. Hon försökte resa sig men blev då nertryckt ytterligare en gång, för att sedan våldtas.

Plus Läs hela domen mot Ahmed.

Våldtäktsoffret hittades senare sittande i korridoren med byxorna nerdragna. Enligt vittnen berättade kvinnan – som då befann sig i ett hysteriskt tillstånd – att hon hade blivit våldtagen av "negrer".

Bara en döms
Dokument som Fria Tider har tagit del av visar övervakningskameror från färjan. Där ses somalierna smyga omkring i korridorerna i samband med våldtäkten.

Av de åtta som misstänktes för våldtäkten är det bara en, 23-årige Ahmed Nur, som har kunnat knytas till brottet. Han döms nu till tre års fängelse för våldtäkt och även för stöld. I samband med våldtäkten passade han nämligen på att stjäla sitt offers mobiltelefon.

Ahmed nekade till våldtäkten, men en analys visade att det fanns spår av kvinnans dna på hans könsorgan och på insidan av hans kalsonger. Enligt tingsrätten befann sig offret i en särskilt utsatt situation på grund av berusning och rädsla och eftersom hon hölls fången i ett rum tillsammans med främmande män.

Får stanna i Sverige
Trots att den 23-årige somaliern inte är svensk medborgare yrkade inte åklagaren på att han skulle utvisas. Ahmed kommer därför att åter vara en fri man i Sverige när han släpps ur fängelset om ett par år.

Fria Tider har sökt kammaråklagare Frida Rylander för en kommentar, men fick beskedet att hon gått på semester. Den åklagare som har hand om hennes fall under tiden säger sig inte vara insatt i våldtäktsmålet. Vi har även sökt målsägarbiträdet Martina Bergh.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.