Facebook stänger ner skämtsida om att storma Area 51

Publicerad 6 augusti 2019 kl 13.07

Media. Miljontals Facebook-användare hade anmält att de skulle delta i stormning av "Area 51", en mytomspunnen amerikansk militärbas som är föremål för många UFO-konspirationsteorier. Men nu har Facebook raderat sidan med hänvisning till att den bryter mot "gemenskapsreglerna".

Gilla artikeln på Facebook

"Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us", lydde titeln på ett mycket uppmärksammat evenemang på Facebook. Flera miljoner användare hade anmält att de skulle delta i en stormning av Area 51 den 20 september.

Area 51 är den inofficiella beteckningen på en militärbas i Nevada i som drivs av USA:s flygvapen. Ända sedan 1950-talet har basen, som omgärdas av sträng sekretess, uppmärksammats av UFO-entusiaster. Under åren har många vittnat om att de har sett mystiska flygande föremål i området.

Facebook-evenemanget skapades efter att amerikanska medier rapporterat om amerikansk militärpersonal som berättat om hur de bevittnat UFO:n. Trots att det hela kan tyckas röra sig om ett uppenbart skämt har Pentagon gått ut och varnat människor för att försöka ta sig in på området.

Nu har Facebook raderat evenemanget helt med hänvisning till att innehållet som postats i gruppen bryter mot sajtens "gemenskapsregler". Även en backupsida som organisatörerna skapat har raderats, rapporterar RT.

Facebooks agerande väcker kritik på sociala medier.

"Facebook har tagit bort sidan 'Storm Area 51' trots att det tydligt är en trollning/ursäkt för att ha en stor fest. Det är inte tillåtet att ha roligt!" twittrar exempelvis Infowarsprofilen Paul Joseph Watson.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0