Familjeveckan
DYRT: Reformen kan kosta upp till 33 miljarder kronor – mer än hela polisens budget.

Familjeveckan kan kosta mer än polisen

Publicerad 21 september 2021 kl 08.59

Inrikes. Kostnaden för att införa familjeveckan har beräknats till mellan 5 och 33 miljarder kronor, medan polisens budget är 30,5 miljarder. Nu riktar Moderaterna skarp kritik mot regeringens prioriteringar, och kallar det "provocerande" att satsa på ytterligare bidrag när det som behövs är att få stopp på brottsligheten.

Gilla artikeln på Facebook

Ulf Kristersson kallar det provocerande att ens tala om någon så kallad familjevecka efter de många dödsskjutningar som skedde i Sverige i somras.

– Det är nästan provocerande att börja diskutera familjeveckan när vi borde göra allt för att stärka rättväsendet, säger Ulf Kristersson till SVT:s "Aktuellt".

I en debatt med finansminister Magdalena Andersson (S) sade han:

– Det är fler människor i dag som är oroade för säkerheten än för ledigheten. Jag tror att det där är en fundamental felbedömning – det där löser inte Sveriges problem.

Magdalena Andersson gav tillbaka en känga till M-ledaren.

– Om det var så att vi inte satsade stort på polisen så skulle jag förstå den kritiken. Sanningen är att vi har satsat dubbelt så mycket på polisen de senaste åtta åren jämfört med när alliansregeringen styrde i åtta år. Nästa år får polisen mer pengar än de faktiskt har begärt.

Även näringslivet totalsågar regeringens förslag, och anser att det helg- och semestertäta Sverige knappast behöver reformer som gör att vi jobbar mindre.

– Barn har tio veckors sommarlov. Varför inte korta sommarlovet med tre veckor? Vi ser hur Sverige släpar efter andra länder med skolan, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Utropspriset för Jerzy Sarneckis lyxvilla: 29 miljoner

Dags för miljöombyte för 74-årige vänsterprofilen. "Fantastiska villan" på Lidingö har "svävande trappa" och stor pool.0 

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.