Klankriget i Hjällbo
Från slagsmålet i maj.

Fängelse efter klankrig i Hjällbo

Publicerad 26 juli 2021 kl 20.43

Inrikes. Elva personer från de rivaliserande klanerna Simmo och Ali Khan har dömts för våldsamt upplopp efter det jättelika klanslagsmålet i Hjällbo i Göteborg.

Gilla artikeln på Facebook

Vid jättebråket på Hjällbo torg den 28 maj i år drabbade de två klanerna samman och det utbröt slagsmål, vilket ledde till en massiv polisinsats.

Elva personer tillhörande de två mardelliarabiska klanerna Simmo och Ali Khan har i dag i dömts av Göteborgs tingsrätt för våldsamt upplopp till fängelse mellan två och fyra månader som en följd av händelsen.

När strafftiden bestämts har tingsrätten tagit hänsyn till om personen själv använt våld eller om han deltagit i upploppet på ett mindre allvarligt sätt.

– Vi har ansett att åklagaren haft en bra bevisning. Genom film från bland annat övervakningskameror tycker vi att det är uppenbart att det varit fråga om ett våldsamt upplopp där de åtalade deltagit, säger rådmannen Mats Eriksson i ett uttalande.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.