Foto: Polisen

Fängelse för taxichaufför som våldtog 13?åring i Spånga

Publicerad 25 september 2012 kl 21.12

Inrikes.En 51-årig taxichaufför döms nu av Svea hovrätt till tre års fängelse för våldtäkt mot barn, efter att ha rövat bort och våldtagit en 13-årig flicka i Spånga. Mannen frias dock enligt Avpixlat på fyra andra åtalspunkter: Våldtäkt mot en 19-årig kvinna, bidragsbrott och ofredande mot ännu en kvinna samt människorov. Mannen har redan hunnit bli svensk medborgare och utvisas därför inte ur Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 8 april i år som den nu dömde taxichauffören Reza Ghasemi, 51, fick syn på den 13-åriga flickan under hennes väg hem genom Spånga norr om Stockholm. Flickan hade firat påsklov med en kompis och märkte inte hur en taxibil smög upp bakom henne i en vägkorsning.

Den nu dömde taxichauffören grep tag i flickan och drog in henne i sin bil och tvingade henne att utföra oralsex medan han körde runt i området runt Spånga. 13-åringen lyckades till sist ta sig ur bilen och fly.

Enligt Avpixlat tillhörde den nu dömde mannens bil bolaget Sverigetaxi. Bilen ägs av en arab, och det var via bilens GPS som polisen spårade chauffören och han kunde gripas.

Den 51-årige mannen frias dock för våldtäkt mot en 19-årig flicka, som uppgav att hon blivit utsatt för en liknande händelse när hon åkt med i hans bil den 25 juli 2011 på Södermalm i Stockholm. Åtalet ogillades av hovrätten eftersom inga dataloggar fanns från resan och eftersom kvinnan inte med säkerhet kunnat peka ut vare sig den nu dömde mannen eller taxibilen.

Taxichauffören frias också för en åtalspunkt som rörde ofredande mot en kvinnlig kollega och en annan punkt som rörde bidragsbott. Visserligen är det utrett att Reza Ghasemi, precis som många andra invandrare från Mellanöstern, har fått socialbidrag samtidigt som han körde taxi. Men hans skyldighet att anmäla inkomster till socialförvaltningen har inte blivit utredda, anser hovrätten.

Chauffören frias även på åtalspunkten människorov, eftersom det inte anses uteslutet att den 13-åriga flickan själv satte sig i bilen innan 51-åringen förgrep sig på henne. Själva våldtäkten anses dock bevisad.

I tingsrätten dömdes Reza Ghasemi för samma brott som i tingsrätten till 2 års fängelse. Han förpliktades även att utge 129 800 kronor i skadestånd till flickan. Hovrätten skärper nu straffet till tre års fängelse och höjer skadeståndet till drygt 210 000 kronor, skriver Avpixlat.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Klimatet

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tegnell granskas av medlem i sin egen supportergrupp

"Jag gillade den Facebookgruppen tidigt" Ledamot i coronakommissionen gillar "Vi stöttar Anders Tegnell" på Facebook.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus

Kultur

Grävde fram gammal dalahäst i Falun. Tros vara en av de äldsta i sitt slag.0