Vy över Stockholmsförorten Fittja från Albyberget.

Fast för 10 år gammal våldtäkt efter DNA-träff

Publicerad 20 maj 2020 kl 11.43

Inrikes. I april greps en 41-årig man misstänkt för misshandel. Mannen topsades i samband med gripandet och hans DNA har nu fått en träff på en grov förortsvåldtäkt daterad september 2010.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen kallades i början av september 2010 till en plats i det särskilt utsatta området Fittja där en kvinna vaknat upp och var förvirrad. Hon uppgav att hon varit på en restaurang på Södermalm och misstänkte att hon där blivit drogad, bortförd och våldtagen.

Kvinnan mindes en färd i en bil. Hon fördes till sjukhus för undersökning och säkring av spår. Utredningen ledde dock ingen vart.

När en man greps i april i år misstänkt för misshandel topsades han och provet skickades till nationell forensisk centrum, NFC. Provsvaret visar enligt polisen att mannens DNA gav en träff och överensstämde med de spår som säkrades vid våldtäkten 2010.

– Det är av största vikt för polisen att topsa misstänkta när möjlighet finns, för att kunna klara upp brott. Även om det ibland tar väldigt lång tid, så blir det fler och fler spår som lagras hos nationell forensisk centrum för senare träff, säger Daniel Söderman, polis i lokalpolisområde Botkyrka, på polisens hemsida.


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus