Vy över Stockholmsförorten Fittja från Albyberget.

Fast för 10 år gammal våldtäkt efter DNA-träff

Publicerad 20 maj 2020 kl 11.43

Inrikes. I april greps en 41-årig man misstänkt för misshandel. Mannen topsades i samband med gripandet och hans DNA har nu fått en träff på en grov förortsvåldtäkt daterad september 2010.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen kallades i början av september 2010 till en plats i det särskilt utsatta området Fittja där en kvinna vaknat upp och var förvirrad. Hon uppgav att hon varit på en restaurang på Södermalm och misstänkte att hon där blivit drogad, bortförd och våldtagen.

Kvinnan mindes en färd i en bil. Hon fördes till sjukhus för undersökning och säkring av spår. Utredningen ledde dock ingen vart.

När en man greps i april i år misstänkt för misshandel topsades han och provet skickades till nationell forensisk centrum, NFC. Provsvaret visar enligt polisen att mannens DNA gav en träff och överensstämde med de spår som säkrades vid våldtäkten 2010.

– Det är av största vikt för polisen att topsa misstänkta när möjlighet finns, för att kunna klara upp brott. Även om det ibland tar väldigt lång tid, så blir det fler och fler spår som lagras hos nationell forensisk centrum för senare träff, säger Daniel Söderman, polis i lokalpolisområde Botkyrka, på polisens hemsida.


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Nyheter från förstasidan

Federley kände till pedofilbrotten i september

Hade möte med Kriminalvården. Försökte påverka myndigheten, hävdar Expressen och Aftonbladet.0 

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0