Skolmassakern i Nashville
Audrey Hale.

FBI vägrar släppa transskyttens manifest: "Astronomiskt farligt"

Publicerad 22 april 2023 kl 07.54

Utrikes. FBI får kritik för att man inte offentliggör transvestiten och massmördaren Audrey Hales manifest. Ursäkten visar sig nu vara att dokumentet är "astronomiskt farligt" och innehåller en "plan för total förstörelse".

Dela artikeln

© Privat

En illustration som Audrey Hale gjort, från hennes onlineportfölj, som skildrar Jack Nicholson i skräckfilmen "The Shining".

Det har nu gått nästan en månad sedan Audrey Hale, en kvinna som påstod sig vara man, mördade tre barn och tre vuxna på en kristen skola i Nashville i Tennessee. Hon sköts själv till döds av polis i samband med dådet.

Men trots påtryckningar har myndigheterna ännu inte gått ut med motivet för massmordet eller offentliggjort de skrifter som beslagtagits i Audrey Hales bostad.

Enligt kritiker beror detta på fallets politiska känslighet – så kallade transpersoner är ju kulturmarxismens senaste stora offergrupp.

Den republikanska kongressledamoten Tim Burchett från Tennessee säger till New York Post att det är den federala polismyndigheten FBI som ligger bakom mörkandet. Han kräver att korten nu ska läggas på bordet, om inte annat för att de anhöriga ska få veta vad det var som egentligen hände.

Lokalpolitikern Courtney Johnston bekräftar också för New York Post att FBI beslutat att massmördarens manifest inte ska offentliggöras inom en nära framtid.

– Det jag fick höra var att hennes manifest är en plan för total förstörelse, väldigt detaljerat, säger hon och fortsätter:

– Om det dokumentet hamnade i fel persons händer skulle det vara astronomiskt farligt.

Courtney Johnston uppger att "delar" av Hales skrifter så småningom kommer att släppas, men hon tror att "den stora, överväldigande majoriteten" av texten är för farligt för allmänheten.

– Jag personligen vill inte veta hur djupt hennes psykos nådde, säger Johnston och uppger att hon fått höra av en "högt uppsatt" polis att manifestet "håller honom vaken om nätterna".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.