Fem års fängelse för vänsterextremist med vapengömma

Publicerad 22 maj 2019 kl 14.44

Inrikes. Den 32-årige vänsterextremist som förvarade automatvapen och en polisuniform i en container har nu fått sin dom. Tingsrätten dömer honom till fem års fängelse för synnerligen grovt vapenbrott.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen kom vänsterextremisten på spåren när en internationell stöldliga förra året slog larm efter att ha gjort inbrott i en container i Taberg.

Totalt påträffade polisen vapendelar som kunde sättas ihop till fem kompletta halvautomatiska AR-15-gevär. I containern fanns även en polisuniform.

Flera andra vänsterextremister förekom tidigare i polisens utredning av brottet.

32-åringen var anställd inom Försvarsmakten mellan 2006 och 2017. I mannens lägenhet hittades även ett "verifikationsbrev" från SAC Syndikalisterna där det intygades att han under 2017 och 2018 har haft i uppdrag att rapportera för vänstertidningen Arbetaren från Syrien.

Annat material som påträffades i mannens hem tyder på att han planerade att starta någon form av väpnad konflikt. Själv har han dock hela tiden nekat till brott.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Inrikes

Forskarlarmet: Svenska politiker struntar helt i gifterna i dricksvattnet

Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan.. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Lindqvist om SAS-filmen: "Pinsamt självhat"

Sågar den omdiskuterade filmen.. "De har fullständigt fel och har inte förstått vad ett lands historia är."0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0