Ferrari-kvinna körde om polisen – i 160 kilometer i timmen

Publicerad 29 juli 2020 kl 16.54

Inrikes. En kvinnlig Ferrari-bilist i Östergötland blev i helgen av med körkortet sedan hon kört om polisen i 160 kilometer i timmen. Det skriver polisen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid halv elva-tiden på söndagsförmiddagen som en ledig polis i närheten av Ödeshög blev omkörd av en sportbil som framfördes i hög hastighet på E4:an norrut genom Östergötland. Polisen kontaktade sina kollegor som upprättade en hastighetskontroll i höjd med Linköping.

När sportbilen, en Ferrari enligt SVT, passerade uppmättes en hastighet på 160 kilometer i timmen. Föraren, en kvinna i 40-årsåldern, stoppades. Hon vägrade acceptera böter, men polisen tog hennes körkort och skrev en anmälan om hastighetsöverträdelse.

– Jag vet inte varför hon inte godtog några böter. Nu går ärendet i stället vidare till juridisk hantering. Hon blev av med körkortet men reglerna säger att man får åka i 48 timmar efter att körkortet blivit omhändertaget, så hon kunde åka därifrån, säger polisens presstalesman Angelica Israelsson Silfver till SVT.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hormon styr om pappor bryr sig om sina barn. Svenska forskare fick råtthannar att börja ta hand om ungarna.0 

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0