FHM: Inga lättnader i restriktioner att vänta

Publicerad 11 februari 2021 kl 13.20

Inrikes. Just nu finns inga möjligheter att lätta på coronarestriktionerna i Sverige. Detta på grund av risken för ytterligare en våg av smitta, enligt Folkhälsomyndigheten.

Gilla artikeln på Facebook

I dagsläget finns det inga planer att lätta på coronarestriktionerna i Sverige. Det förklarade Folkhälsomyndigheten under en pressträff idag.

Enligt myndigheten är risken stor för en tredje våg av coronasmitta.

– Vi står möjligen inför en ökning av smittspridningstakten. Som vi visat i våra modelleringar finns det en stor risk för en tredje våg under våren, om vi inte lyckas hålla de regler och rekommendationer som finns, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

– Just nu finns det alltså inga öppningar för lättnader i dem.

Trots all kritik mot att vaccineringen går så sakta framåt, tycker Folkhälsomyndigheten att arbetet fungerar bra. Problemet är takten i leveranserna.

– Läkemedelsbolagen har inte kunna levererat i de volymer som de först hade i sina prognoser. Detta påverkar hela Europa.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0