Det menar Ulf Malmros, som nu hyllas på Twitter.

" />

Det menar Ulf Malmros, som nu hyllas på Twitter.

" />

Det menar Ulf Malmros, som nu hyllas på Twitter.

" />
Sympatiserar du med SD så är du en "ond" rasist och fascist, tycker Ulf Malmros. (Foto: Frankie Fouganthin/CC-BY-SA)

Filmregissör: "SD-sympatisörer är onda"

Publicerad 23 november 2013 kl 22.57

Inrikes.Anledningen till att människor väljer att sympatisera med och rösta på Sverigedemokraterna är att de helt enkelt är ondskefulla. Den tesen framför den mediehyllade filmregissören Ulf Malmros.

Gilla artikeln på Facebook

"SD är ondska. SD-sympatisörer är onda. Varför göra omskrivningar?" twittrade Malmros på fredagseftermiddagen och hänvisade till en artikel skriven av Henrik Arnstad.

Den 48-årige regissören, som är känd för skattefinansierade filmer som Smala Sussie och Tjenare kungen, fick omedelbart medhåll från flera kända vänsterprofiler. Bland annat Arnstad själv och den kurdiske komikern Özz Nujen, som tackade Ulf Malmros "för modet".

När andra användare på mikrobloggen reagerade på att Ulf Malmros anklagade en tiondel av väljarkåren för att vara ondskefulla människor stod han på sig.

"Hur vill du definiera rasister och fascister? SD är tveklöst detta. Alltså onda", twittrade han och lät meddela att "människor som röstar på ett ondskefullt parti som SD får stå ut med att dömas som grupp-onda".

Efter ett tag tröttnade Malmros på att bemöta kritiken och anklagade istället de som sade emot honom för att vara "rasister, fascister och dogmatiska SD:are".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Åkessons plan: "Avsätta Löfven – en gång för alla"

Höll sommartal i Sölvesborg. SD-ledarens uppmaning till regeringen: "Det är dags att ni ställer er på rätt sida av historien."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0