Det menar Ulf Malmros, som nu hyllas på Twitter.

" />

Det menar Ulf Malmros, som nu hyllas på Twitter.

" />

Det menar Ulf Malmros, som nu hyllas på Twitter.

" />
Sympatiserar du med SD så är du en "ond" rasist och fascist, tycker Ulf Malmros. (Foto: Frankie Fouganthin/CC-BY-SA)

Filmregissör: "SD-sympatisörer är onda"

Publicerad 23 november 2013 kl 22.57

Inrikes.Anledningen till att människor väljer att sympatisera med och rösta på Sverigedemokraterna är att de helt enkelt är ondskefulla. Den tesen framför den mediehyllade filmregissören Ulf Malmros.

Gilla artikeln på Facebook

"SD är ondska. SD-sympatisörer är onda. Varför göra omskrivningar?" twittrade Malmros på fredagseftermiddagen och hänvisade till en artikel skriven av Henrik Arnstad.

Den 48-årige regissören, som är känd för skattefinansierade filmer som Smala Sussie och Tjenare kungen, fick omedelbart medhåll från flera kända vänsterprofiler. Bland annat Arnstad själv och den kurdiske komikern Özz Nujen, som tackade Ulf Malmros "för modet".

När andra användare på mikrobloggen reagerade på att Ulf Malmros anklagade en tiondel av väljarkåren för att vara ondskefulla människor stod han på sig.

"Hur vill du definiera rasister och fascister? SD är tveklöst detta. Alltså onda", twittrade han och lät meddela att "människor som röstar på ett ondskefullt parti som SD får stå ut med att dömas som grupp-onda".

Efter ett tag tröttnade Malmros på att bemöta kritiken och anklagade istället de som sade emot honom för att vara "rasister, fascister och dogmatiska SD:are".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0