Jussi Halla-aho är Europaparlamentariker för Sannfinländarna.

Finsk politiker skyller asylkaos på Sverige

Publicerad 25 augusti 2015 kl 12.05

Utrikes. De asylsökare som tar sig till Finland är inte flyktingar utan "män med Iphones". Det hävdar sannfinländaren Jussi Halla-aho, som skyller situationen på de "idiotiska" svenska politikerna.

Gilla artikeln på Facebook

Jussi Halla-aho hänvisar till en artikel i Iltasanomat där det framgår att de flesta av asylsökarna som nyligen kom till ett asylboende 40 kilometer från Helsingfors var unga män med smartphones och surfplattor.

I sitt Facebook-inlägg, som fått över 4.000 "gilla", konstaterar den finske politikern att en stor del av asylsökarna tar sig till Finland via Sverige, och att den finska regeringen därför över huvud taget inte borde befatta sig med dem.

Enligt Dublinförordningen ska en asylsökare få sitt ärende avgjort i det första EU-land som han eller hon sätter sin fot i, något som de svenska politikerna enligt Halla-aho struntar i när de bedriver sin "idiotiska politik".

"Vi har ingen skyldighet att visa solidaritet med Sverige. Istället har vi en solidaritetsplikt gentemot våra medborgare och för framtiden för detta land", skriver han.

Jussi Halla-aho, som är Europaparlamentariker, har tidigare vid upprepade gånger sagt att invandrare från tredje världen skapar en mängd problem och att oroligheter i landet därför bara är en tidsfråga.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0