Asylkaoset

Fler NGO:er tvingas sluta smuggla afrikaner

Publicerad 14 augusti 2017 kl 07.35

Utrikes. Även Rädda barnen och tyska Sea-Eye väljer nu att avbryta sin verksamhet i Medelhavet – där organisationerna har hjälpt till att smuggla tiotusentals afrikanska män från Libyens kust till Europa. Det rapporterar Deutsche Welle.

Gilla artikeln på Facebook

Nyligen meddelade Läkare utan gränser att de skulle upphöra med sin asylsmuggling, och nu beslutar sig alltså andra så kallade icke-statliga organisationer (NGO:er) för att göra likadant.

Sea-Eye, en gruppering med bas i Tyskland, meddelar att det är med "tungt hjärta" man nu väljer att avbryta sina "räddningsoperationer" strax utanför Libyen efter att det arabiska landet beslutat att stoppa utländska fartyg från att komma så nära kusten som de tidigare kunnat.

Organisationen, som har smugglat 12.000 asylsökare från Afrika till Europa sedan april 2016, kallar den libyska regeringens åtgärder för ett "uttryckligt hot mot privata NGO:er".

Senare på söndagen meddelade även Rädda barnen att de upphör med sina operationer på Medelhavet eftersom som de känner sig alltmer hotade av Libyens kustbevakning.

Fler NGO:er kan komma att fatta liknande beslut, skriver Deutsche Welle.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0