Fler SD-politiker utesluts för att ha larmat om korruption

Publicerad 20 juni 2019 kl 18.59

Inrikes. Ytterligare fyra SD-politiker i Stockholmsregionen har uteslutits ur partiet. Två av dem utesluts för att ha slagit larm om att den lokala ordföranden och en styrelseledamot förskingrat pengar, enligt Märsta.nu.

Gilla artikeln på Facebook

Igår rapporterades det om att fyra SD-ledamötet i Stockholms stad uteslutits ur partiet. Anledningen var att de hade varit kritiska till att gruppledaren Peter Wallmark anställt sig själv som sekreterare i syfte att ta ut en månadslön på 80.000 kronor.

Ytterligare fyra politiker, i Sigtuna, har nu uteslutits ur Sverigedemokraterna, skriver Märsta.nu.

Det rör sig delvis om ordföranden Inga-Lill Björkman och styrelseledamoten Nils Person, som på ett medlemsmöte tidigare i år anklagades för att ha förskingrat pengar genom att plocka ut arvoden utan godkännande från valberedningen. Björklund anklagades även för att ha uttryckt sig "rasistiskt" i en intern chat.

Rosanna Ternborg och Damien Osmund utesluts å sin sida för att ha gått ut i media med uppgifter om oegentligheterna, skriver Märsta.nu.

"Då det handlar om en intern process omfattas dessa ärenden av sekretess, men det har tidigare funnits medieuppgifter kopplade till flera av personerna som varit del av grunden till beslutet", skriver SD:s pressavdelning i ett uttalande enligt Märsta.nu.


Nyheter från förstasidan

"Ren rasism?" – L-toppens reaktion när bilist tutar på långsamma afghaner

Liberalen hånas friskt. Berättade om misstänkt rasistattack vid parkeringsinfart i Sala.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om västs och östs vägval.0 

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0