Fittja centrum.

20 män gruppvåldtog kvinna – tre invandrare sitter häktade

Publicerad 13 september 2017 kl 17.15

Inrikes. Tre invandrare sitter häktade för en grov gruppvåldtäkt i Fittja hösten 2016. Enligt polisen håller händelsen nu på att klaras upp. Samtidigt är sju andra misstänkta för delaktighet i våldtäkten, som pågick i flera timmar. Så många som 20 personer kan ha varit inblandade. Kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz säger att det är en av de värsta våldtäkterna hon konfronterats med i sitt yrkesliv.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i augusti 2016 som en 30-årig kvinna vid Fittja centrum i Botkyrka kommun slog följe med en grupp män till en annan allmän plats. Där överfölls hon av ett större antal män och utsattes för "mycket grovt sexuellt våld", skriver polisen på sin hemsida.

Polis säkrade teknisk bevisning och när analysresultatet från Nationellt forensiskt center kom kunde flera misstänkta gärningsmän ringas in.

– De tre DNA-träffarna kommer inte samtidigt utan det ligger ett gediget polisarbete bakom, säger Annika Teckner, tillförordnad gruppchef för Grova brott i Stockholm Syd, till SVT.

"Det handlar om en fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient. Det här är ett av de svåraste våldtäktsmål som jag stött på under mina 26 verksamma år", skriver kvinnans målsägandebiträde, advokat Elisabeth Massi Fritz, i ett mejl till Metro.

Tre män sitter sedan i sommar häktade misstänkta för våldtäkten, men enligt polisen kan gruppen personer som befunnit sig på platsen ha varit mycket större och utredningen är inte avslutad. Ytterligare sju personer är misstänkta för gärningen.

Enligt uppgifter till Metro kan upp till 20 personer ha deltagit i gruppvåldtäkten.

Häktningsframställan, som Fria Tider tagit del av, visar att det är tre invandrare som hittills häktats: en man född 1998 med irakiskt medborgarskap, en somalisk man född 1996 och en tredje invandrare född 1993 med svenskt medborgarskap.

Alla tre är på sannolika skäl misstänkta för brottet, som rubriceras som grov våldtäkt.

"Det har också framkommit uppgifter som gör att det inte kan uteslutas att det skett fler övergrepp mot andra kvinnor med liknande tillvägagångsätt och att man då valt ut särskilt utsatta kvinnor", skriver polisen på hemsidan.

Polisens utredare är därför mycket angelägna om att få kontakt med andra kvinnor som kan ha utsatts för liknande brott i området.

Åtal kommer väckas under hösten mot ett flertal av de misstänkta gärningsmännen, uppger polisen.


Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Styr målet – för att kunna ogilla. Video: Här slipper Swedbank svara på varför man stängt kontot, och får istället fortsätta slingra sig skriftligen.0 

Nya storstudiens slutsats om symtomen. "Då kan man utesluta andra orsaker än covid – med över 80 procents säkerhet."0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0