Fittja centrum.

20 män gruppvåldtog kvinna – tre invandrare sitter häktade

Publicerad 13 september 2017 kl 17.15

Inrikes. Tre invandrare sitter häktade för en grov gruppvåldtäkt i Fittja hösten 2016. Enligt polisen håller händelsen nu på att klaras upp. Samtidigt är sju andra misstänkta för delaktighet i våldtäkten, som pågick i flera timmar. Så många som 20 personer kan ha varit inblandade. Kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz säger att det är en av de värsta våldtäkterna hon konfronterats med i sitt yrkesliv.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i augusti 2016 som en 30-årig kvinna vid Fittja centrum i Botkyrka kommun slog följe med en grupp män till en annan allmän plats. Där överfölls hon av ett större antal män och utsattes för "mycket grovt sexuellt våld", skriver polisen på sin hemsida.

Polis säkrade teknisk bevisning och när analysresultatet från Nationellt forensiskt center kom kunde flera misstänkta gärningsmän ringas in.

– De tre DNA-träffarna kommer inte samtidigt utan det ligger ett gediget polisarbete bakom, säger Annika Teckner, tillförordnad gruppchef för Grova brott i Stockholm Syd, till SVT.

"Det handlar om en fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient. Det här är ett av de svåraste våldtäktsmål som jag stött på under mina 26 verksamma år", skriver kvinnans målsägandebiträde, advokat Elisabeth Massi Fritz, i ett mejl till Metro.

Tre män sitter sedan i sommar häktade misstänkta för våldtäkten, men enligt polisen kan gruppen personer som befunnit sig på platsen ha varit mycket större och utredningen är inte avslutad. Ytterligare sju personer är misstänkta för gärningen.

Enligt uppgifter till Metro kan upp till 20 personer ha deltagit i gruppvåldtäkten.

Häktningsframställan, som Fria Tider tagit del av, visar att det är tre invandrare som hittills häktats: en man född 1998 med irakiskt medborgarskap, en somalisk man född 1996 och en tredje invandrare född 1993 med svenskt medborgarskap.

Alla tre är på sannolika skäl misstänkta för brottet, som rubriceras som grov våldtäkt.

"Det har också framkommit uppgifter som gör att det inte kan uteslutas att det skett fler övergrepp mot andra kvinnor med liknande tillvägagångsätt och att man då valt ut särskilt utsatta kvinnor", skriver polisen på hemsidan.

Polisens utredare är därför mycket angelägna om att få kontakt med andra kvinnor som kan ha utsatts för liknande brott i området.

Åtal kommer väckas under hösten mot ett flertal av de misstänkta gärningsmännen, uppger polisen.


Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0