Flera kan ha smittats på OSSE-möte i Stockholm

Publicerad 6 december 2021 kl 13.04

Inrikes. Finlands utrikesminister och ytterligare en deltagare på OSSE-mötet i Stockholm förra veckan har testat positivt för covid-19. Det meddelar UD, rapporterar Svenska Dagbladet.

Dela artikeln

På lördagskvällen kom finska utrikesdepartementet med beskedet att Finlands utrikesminister Pekka Haavisto hade testat positivt för covid-19.

Tidigare under veckan deltog han på ett OSSE-möte i Stockholm som samlade en rad internationella höjdare som Rysslands och USA:s utrikesministrar Sergej Lavrov och Antony Blinken.

UD:s presstjänst uppgav på söndagen SvD att "ytterligare ett fall av covid-19 har bekräftats hos en deltagare" vid mötet.

"Personen har kontakt med Region Stockholm om de förhållningsregler som gäller för de som har testats positivt", skriver presstjänsten.

Enligt UD har Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) inte testat sig efter mötet. Man hänvisar till att ministern är "vaccinerad och symtomfri".


Nyheter från förstasidan

Skuldsatta dödsbon ökar när fler boomers dör

"Det kan bli en överraskning". Banken har förtur när den belånade generationen går bort.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur