Flera personrån i Göteborg i natt

Publicerad 9 juli 2020 kl 09.48

Inrikes. Flera personer utsattes för rån i Göteborg natten till torsdag. Bland annat pistolrånades en man på sin mobiltelefon.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax efter midnatt som polisen fick det första larmet. Då hade en 25-årig kvinna rånats på sin cykel vid Slottskogsgatan i Kungsladugård. En man hade hotat henne med en skruvmejsel och därefter försvunnit från platsen med cykeln, en svart herrcykel av märket Crescent.

Vid halv fyra-tiden kom ytterligare ett larm där en 25-årig man blivit slagen och sparkad av flera okända gärningsmän på Järntorgsgatan/Pusterviksgatan.

I samband med misshandeln rånades han på sin mobiltelefon. Offret fick föras med ambulans till sjukhus.

Polisen lyckades gripa tre personer i närområdet och 25-åringens mobiltelefon hittades på en av de gripna.

Strax innan klockan 07 i morse pistolrånades ytterligare en man på sin mobiltelefon i Olskroken. Rånet skedde vid spårvagnshållplatsen Ejdergatan och de tre gärningsmännen, som samtliga bar mörka huvtröjor, försvann sedan i riktning mot Gamlestan.

För det rånet har ingen gripits, enligt GP.

– Det är svårt för hundarna att leta på asfalt och folk rör sig ute nu så det är ett svårsökt närområde, säger polisens presstalesperson Hans Lippens till tidningen.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0