Flera rån i Göteborg under natten

Publicerad 22 augusti 2020 kl 08.44

Inrikes. Natten till lördag inträffade flera rån i centrala Göteborg. Polisen har lyckats gripa två personer.

Gilla artikeln på Facebook

Det första rånet inträffade på Masthugget strax efter midnatt.

Där hade en ordningsvakt blivit kontaktad av en 60-årig man som sade att han blivit rånad av två okända män. Genom hot hade de tvingat till sig mannens bankkort och 500 kronor i kontanter. Gärningsmännen försvann sedan gåendes från platsen.

Strax innan klockan 02 rånades ytterligare två 20-åringar i Vasaplatsen av två andra okända män.

"Genom att hota med kniv och slag i ansiktet på en av målsägande har gärningsmännen tvingat till sig ett par airpods, tröja samt plånbok", skriver polisen på sin hemsida.

Gärningsmännen lämnade därefter platsen gåendes. Tack vare att airpodsen var spårbara kunde polisen hitta förövarna vid Valand. Männen hade på sig stöldgodsen och greps misstänkta för rån.

Det tredje rånet skedde på Nordhemsgatan Masthugget vid 03-tiden. Där hade en 40-årig man blivit rånad av tre okända män. Offret hade blivit påhoppad och knuffad bakifrån, varefter hans klocka och mobil stals. I samband med rånet slog han i huvudet och började blöda, varför en ambulans skickades till platsen för kontroll.

Ingen misstänkt är gripen.

Enligt GP är det oklart om det finns ett samband mellan rånen i Masthugget.

– Det är alltid svårt att säga om de har kopplingar när det inte är någon som är gripen. Men det går naturligtvis inte att utesluta, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till tidningen.

Varje år sker cirka 1.000 personrån i Göteborg.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0