Hussain kom i kontakt med sina unga offer vid resecentrum i Rättvik. Den infällda bilden visar afghanen när han, som "16-åring", grips för att ha tafsat på en tredje 14-årig flicka under "Putte i parken" i Karlstad i juli 2016.

Flickor rymde hemifrån – då våldtog flyktingbarnet Hussain båda två på en gång

Publicerad 7 juni 2018 kl 14.35

Inrikes. Två 14-åriga flickor i Dalarna bestämde sig för att rymma hemifrån. Det slutade med att båda två blev våldtagna av flyktingbarnet Hussain, som lurade med sig dem till sitt HVB-hem. Afghanen är tidigare dömd för flicktafs på festivalen "Putte i parken" – men slapp då utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Det var en dag i december 2017 som de två 14-åriga skolkamraterna beslutade sig för att "rymma" tillsammans.

De reste till resecentrum i Rättvik, där de planerade att tillbringa natten. Men det blev kallt och plötsligt dök flyktingbarnet Hussain upp och erbjöd flickorna att sova hemma hos honom.

Efter en viss tvekan gick flickorna med på att åka med till det HVB-hem i Borlänge som afghanen bodde på. Han sade åt dem att vara tysta så att personalen inte skulle få reda på att de var där.

När de kommit in på rummet började Hussain tafsa och krävde att flickorna skulle pussa honom.

I sängen försökte 14-åringarna förgäves att komma undan flyktingbarnets närmanden genom att trycka ihop sig mot varandra mot väggen.

Men det var lönlöst – afghanen lyckades våldta båda två i tur och ordning genom att hålla fast dem med sin kroppstyngd.

När flickorna lyckades ta sig från boendet kontaktade de en anhörig som kom och hämtade dem. De var då mycket illa medtagna och den ena flickan var så chockad att hon inte kunde prata.

Hussain ansökte om asyl i Sverige den 26 december 2015 som ensamkommande flyktingbarn. Han påstod sig då vara 15 år, men Migrationsverket konstaterade att han ljög om sin ålder och prövade honom som vuxen. Afghanens asylansökan avslogs den 8 december 2017.

Får ordentlig straffrabatt – som "18-åring"
Trots åldersbedömningen får Hussain, när han nu döms för våldtäkterna, en rejäl straffrabatt av Falu tingsrätt som dömer honom som "18-åring" till endast ett och ett halvt års fängelse. Enligt domen hade straffvärdet för "en äldre lagöverträdare" uppgått till tre års fängelse. Afghanen döms också för att ha slagit sönder fönsterrutor på ett HVB-hem och för att ha hotat en kvinnlig handläggare på socialtjänsten. Enligt domen ska han utvisas – men bara i fem år.

Det är dock inte första gången som afghanen döms. I december 2016 skrev Fria Tider om att ett "16-årigt" flyktingbarn hade dömts för att ha tafsat intensivt på en 14-årig flicka under festivalen "Putte i Parken" i Karlstad samma sommar.

Festivaltafsaren, som alltså är samme Hussain som ett år senare skulle våldta de två flickorna, kom undan med endast 35 timmars ungdomstjänst. Han slapp dessutom utvisning.

De två flickorna i Dalarna som afghanen våldtog har mått mycket dåligt efter händelsen. Båda har haft mycket hög frånvaro från skolan och tvingas ta sömnmedel för att kunna sova.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.