Våldtäktsmannen (infälld) blev medvetslös under den blodiga misshandeln.

Flickornas familjer struntade i att ringa polisen – slog istället våldtäktsmannen medvetslös

Publicerad 7 april 2019 kl 11.32

Inrikes. Efter att två flickor i Trollhättan blivit utsatta för sexövergrepp gick deras anhöriga hem till våldtäktsmannen och misshandlade honom brutalt, enligt åklagaren. De sex anhöriga åtalas nu för hemfridsbrott och grov misshandel, rapporterar GT.

Gilla artikeln på Facebook

När ens dotter blir våldtagen, ska man då låta det svenska rättssystemet med världens kanske mesigaste straff ta hand om efterspelet? Eller är det kanske bättre att helt enkelt ta lagen i egna händer?

Så resonerade familjen i Trollhättan – som uppenbarligen valde det senare alternativet efter att deras 14-åriga dotter våldtagits.

Den misstänkte våldtäktsmannen, som är 21 år, bjöd i augusti förra året ha offret och en annan, tolvårig flicka på körsbärsvin och likör med godissmak. Därefter våldtog han 14-åringen och begick ett sexuellt övergrepp mot tolvåringen.

Den ena flickan ringde till sin syster och berättade vad som hade hänt. Därefter samlades familjen och beslutade sig för att åka hem till våldtäktsmannen.

"Tror inte på rättssystemet"
Det var uppenbarligen inte ens tal om att ringa polisen. Mamman har enligt polisprotokollet uppgett att hon "inte tror så mycket på rätten/rättssystemet när våldtäktsmän går fria", enligt GT.

Sex personer – båda föräldrarna till den ena flickan, pappan till den andra flickan och andra anhöriga – tog sig till 21-åringens lägenhet lägenhet i ett samhälle utanför Trollhättan vid 22-tiden.

I köket satte de honom på en köksstol och matade enligt åtalet knytnävsslag mot hans ansikte. GT skriver att våldtäktsmannen, som bitvis blev medvetslös under misshandeln, efteråt "ett djupt jack i pannan, hjärnskakning, fraktur i käkbenet, svullnad runt öga och kinder samt en blåtira", enligt läkarintygen.

– Vi vill inte ha såna som dig här. Du ska flytta. Jävla pedofil, ska de anhöriga ha sagt till mannen i samband med misshandeln, skriver GT.

Kopplingar till MC-gäng
De två män som uppges ha varit mest drivande i misshandeln har kopplingar till MC-gäng, enligt GT.

Det var först i samband med utredningen om misshandeln som uppgifterna om sexövergrepp kom fram. 21-åringen dömdes senare för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn.

Rättegången mot de anhöriga börjar nästa vecka, rapporterar GT.


Nyheter från förstasidan

Boris Johnson blir ny premiärminister

Vinner partiomröstningen. "Han får verkligen en svår uppgift."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0