Afghanen (infälld i bild) begick sina första sexbrott, mot sex flickor, en vecka efter att han kommit till Sverige som ensamkommande flyktingbarn.

Flyktingbarn våldtog mitt på dansgolvet – nu vill han slippa utvisning

Publicerad 28 mars 2017 kl 19.28

Inrikes. Den afghanske pedofilen Soltan, som tidigare är dömd för sexuellt ofredande mot sex flickor på ett äventyrsbad, dömdes i februari till ett kort fängelsestraff och utvisning för att ha våldtagit en kvinna på dansgolvet på en nattklubb. Nu överklagar han domen till hovrätten för att slippa utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Den 26 december 2016 var Soltan, som kom till Sverige som "ensamkommande flyktingbarn" och idag uppger sig vara 20 år, på nattklubben Colosseum i Stockholm och festade.

På dansgolvet fanns flera personer runtomkring, vilket gjorde att han passade på att ta tag i en svensk kvinna, föra in sin hand i hennes underbyxor och penetrera henne vaginalt med ett eller flera fingrar.

– Du kan ta prov på min kuk. Jag har inte knullat henne, förklarade afghanen när polisen konfronterade honom.

Södertörns tingsrätt dömde i februari Soltan till 1 år och 6 månaders fängelse för våldtäkt. Han ska även betala 115.000 kronor i skadestånd till kvinnan samt utvisas från Sverige i fem år.

Handlingar som Fria Tider tagit del av visar att Soltan har överklagat domen till Svea hovrätt. Han vill sänka skadeståndet, slippa utvisning och även slippa fängelsestraff genom att hovrätten ska bedöma brottet som sexuellt ofredade istället för våldtäkt.

Attackerade flickor på badhus
Soltan dömdes i april 2014 för sexuellt ofredande mot sex flickor. Enligt domen var han tillsammans med tre till fyra andra ensamkommande från samma HVB-hem från Alvesta och badade på äventyrsbadet Högevallsbadet i Lund. Soltan hade då endast varit i Sverige ungefär en vecka och "pojkarna" hade sällskap av en vuxen anställd från deras boende.

Han tog enligt domen på flickornas rumpor, mage, lår, mellan benen, på höfterna och försökte även dra upp en av flickornas bikini.

Lunds tingsrätt dömde honom senare till ungdomsvård och till att betala 5.000 kronor i skadestånd till de flickor som blev hans offer.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.