FN-chefen kräver mer asylinvandring: "Berikar Europa"

Publicerad 8 juni 2019 kl 14.28

Utrikes. FN-chefen Antonio Guterres vill se ännu mer invandring till Europa och menar att det berikar kontinenten. Som argument använder han Karl den store. Att stänga Europas gränser för asylinvandrare från tredje världen vore att "dra skam över vårt arv", säger han.

Gilla artikeln på Facebook

FN-chefen Antonio Guterres menar att Europa berikas av asylsökare från tredje världen, förklarade han i ett tal i tyska Aachen.

Likt Sveriges statsminister Stefan Löfven gjorde i sitt tal på nationaldagen förnekar FN-bossen att Europa var bättre förr.

– Populistiska, etniska, religiösa och nationalistiska känslor har återuppstått i världen, inklusive i Europa. Utmaningarna växer. Men många människor vänder sig inåt, fångade i ett minne om en guldålder som förmodligen aldrig fanns, säger han.

– Den europeiska kulturen har genom sin historia berikats av mångfald. Att integrera flera kulturarv var utgångspunkten för Europas kultur. Europa kan inte utgå från ett "vi" mot "dem". Att lägga skulden på invandrare och stänga våra dörrar för asylsökare skyddar inte vårt arv utan drar skam över det, fortsätter Antonio Guterres.

Han hyllar både FN och EU, och hävdar att dessa båda globalistiska organisationer "har givit oöverträffade fördelar för våra folk".

– Det är bara genom att vara enigt som Europa kommer att ta fram ett balanserat tillvägagångssätt som tar itu med de grundläggande orsakerna till migration samtidigt som invandrarnas rättigheter och värdighet upprätthålls, klargör FN-chefen.

– Alla samhällen tenderar att vara, eller är redan, multietniska, multikulturella och multireligiösa. Detta måste betraktas som en rikedom, inte som ett hot.

Antonio Guterres menar att Karl den store, som kan kallar Europas fader, också var mångkulturell då denne "var tvungen att lära av Jerusalem, Aten, Rom och så många andra kulturer". Karl den stores farfar Karl Martell var dock den som stoppade den muslimska invasionen av Europa under 600-talet. År 778 gick han själv in i det muslimska Spanien. Invasionen misslyckades men han upprättade några senare "Marca Hispanica", en försvarszon mot morerna.


Nyheter från förstasidan

M mobiliserar mot Hanif Bali

Kristersson: Såhär beter vi oss inte. Lovar Aftonbladet "mycket allvarligt" samtal med partikollegan.0 

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0