FN kräver mer invandring till Sverige

Publicerad 6 juli 2020 kl 11.13

Utrikes. UNHCR-chefen Filippo Grandi kräver nu mer generös invandring till Sverige, uppger TT. Han ser med oro på den så kallade migrationsuppgörelsen i Sveriges riksdag och anser att den svenska invandringspolitiken redan är för restriktiv. Att göra den ännu stramare vore "farligt", hävdar han.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Filippo Grandi, chef för FN:s flyktingkommissariat UNHCR, som nu vill att Sverige inför en mer generös invandringspolitik.

Han är orolig för att migrationskommittén i riksdagen ska gå åt andra hållet.

Att ha tidbegränsade uppehållstillstånd som huvudregel och samtidigt införa krav på försörjning samt språk- och samhällskunskaper för att få permanent uppehållstillstånd, är en "farlig väg" att gå, hävdar han.

Tillfälliga uppehållstillstånd är nämligen dåliga för den så kallade integrationen, påstår FN-chefen. De sänker incitamenten för att bli en del av samhället. Ju fler familjemedlemmar som får komma ju bättre.

– Det är dags att lätta på några av de stränga reglerna, däribland restriktionerna kring familjeåterförening. Det är viktigt att åtgärda det. En ensamstående man är betydligt svårare att integrera än en familj, säger Filippo Grandi till TT.

Samtidigt hyllar han Sveriges invandringspolitik. Han kan inte komma på något annat land som varit lika generöst. Men, påpekar han, det "viktigaste budskapet är att det måste fortsätta på det viset".


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fortsatt kritik mot "woke" Ikea

"Varför har ni butiker i Saudiarabien?".. Svenska möbeljätten anklagas återigen för hyckleri.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0