Islamiska staten
Jezidiska barn på flykt med sina familjer undan terrorgruppen Islamiska staten.

FN: IS säljer kidnappade barn som sexslavar

Publicerad 5 februari 2015 kl 21.35

Utrikes. Islamiska staten säljer kidnappade barn som sexslavar och mördar dem genom att korsfästa dem eller begrava dem levande – det skriver vänstertidningen Huffington post och citerar FN-källor.

Gilla artikeln på Facebook

Det är barn till icke-muslimska föräldrar som är i farozonen, i synnerhet kristna och jezidiska barn. Jeziderna är en etnoreligiös kurdisk folkgrupp i norra Syrien och Irak som bekänner sig till en religion som har sina rötter i Mesopotamien och tiden före islam och kristendomen.

Islamiska staten uppgav i somras att Syrien och Irak ska "renas" från icke-muslimska influenser och inledde i och med det ett folkmord på kristna och jezider. FN har sedan dess släppt den ena larmrapporten efter den andra om IS brutala framfart och ohyggliga övergrepp på civilbefolkningen.

Enligt den senaste, som kom nu i veckan, uppger FN att barn till kristna och jezider kidnappas och säljs vidare som sexslavar. De barn som inte duger till det blir många gånger korsfästa eller begravda levande. FN rapporterar även att IS använder barn som soldater och i vissa fall som självmordsbombare. Inte minst används utvecklingsstörda barn som självmordsbombare, barn som ofta inte förstår att det är en bomb de går runt med på sig.


Klimatet

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0