"Angry foreigner".

"Folkmordstribunal krävs efter sossarnas massmord på äldre"

Publicerad 27 maj 2020 kl 19.02

Debatt. Sveriges coronastrategi kan inte förklaras med att politikerna vill ta hänsyn till ekonomin eller motverka psykisk ohälsa. Inte heller "flockimmunitet" är ett seriöst mål. Antingen är våra makthavare dödligt inkompetenta, eller så är de medvetet inställda på att mörda pensionärer. Det skriver Youtube-profilen Angry Foreigner, även känd som En Arg Blatte Talar.

Gilla artikeln på Facebook

Vi har länge fått höra att statens coronastrategi går ut på att skydda ekonomin. Detta är ytterst märkligt, då våra politiker – om någon – borde veta att majoriteten av Sveriges BNP utgörs av export/import.

Det spelar alltså ingen roll vad Sverige gör, för i denna globala tidsålder är vi alla sammankopplade. Om resten av Europa väljer att stänga ner skapar detta en verklighet som existerar vare sig vi vill förhålla oss till den eller inte. Swedbank och Business Sweden fastslår nu det självklara – nämligen att den svenska ekonomin inte kommer att skonas.

Att svenskar tror sig vara ett föregångsland – i alla givna kontext – ledde alltså bara till onödiga dödsfall. Medan andra länder agerade enligt vetenskapliga normer lyssnade vår befolkning på Tengele, en människa ingen bör betrakta som expert. Sajten Tegnellcitat samlar hans felaktiga uttalanden de senaste månaderna, och det är en lång lista.

Det andra tankefelet svenskarna gjorde var att inbilla sig att ekonomin kan skonas under en pandemi. Det kommer inte att hända, oavsett vilken taktik man väljer. Det man vill göra är att sikta på skademinimering.

En stor amerikansk studie drog lärdomar från spanska sjukan, som infekterade en tredjedel av världens befolkning med historiskt dödlig utgång. Slutsatsen blev tydlig: Starka och tillfälliga åtgärder är mycket bättre för ekonomin i längden. Städer som ingrep snabbt och tydligt upplevde en relativt god återgång till det normala, fortare än de som inte gjorde det.

Annelies Wilder-Smith, infektionsprofessor och global expert i tropisk medicin, har utvecklat detta resonemang: "Experterna" som jämförde coronaviruset med ofarlig influensa har sett till att Sverige kommer förlänga sin ekonomiska kris med många månader, istället för några få.

Sju veckors nedstängning är att föredra framför tolv månaders lidande. Men även nedstängning i sig hade kunnat undvikas om Sverige bara vidtagit grundläggande kontaktspårnings- och karantänsåtgärder, som man exempelvis kunnat se i Sydkorea, Taiwan och Hongkong.

Psykisk ohälsa och arbetslöshet åberopas ofta, men det är inga argument. Antalet människor som dött av corona har redan vida överstigit antalet människor som begick självmord under finanskrisen 2008. Jämför de globala dödssiffrorna nu med de cirka 10.000 självmord som beräknas ha begåtts i Europa och Nordamerika.

Antalet dödsfall i corona har redan överstigit antalet självmord som begicks under 1930-talets stora depression.

Detta var alltså en historiskt svår ekonomisk kris som varade tio år i USA. Efter tre år nåddes toppen och rekordet på 23.000 självmord. Efter detta återgick siffrorna till den normala nivå som fanns innan krisen började.

Man har också kunnat observera att livslängden faktiskt ökade under samma tidsperiod, så det där med psykisk ohälsa och ekonomisk nedgång är inte svartvitt.

Det mest relevanta: Sveriges självmordstal berördes inte alls under krisen 2008. Samma med Österrike och några andra länder i Europa. Detta sägs bero på starka välfärdssystem och sociala skyddsnät. Ekonomiska självmord går helt enkelt att förhindra.

Den som bryr sig på riktigt förstår att psykisk ohälsa, som samhällsproblem, fanns före – och kommer fortsätta efter – pandemin. Med lika usel resurstillgång som alltid, då politikerna bryr sig lika mycket om psykisk ohälsa som coronaskeptikerna gör.

Den som bryr sig hade beskyllt dessa riksdagspartier för den utsatthet de har skapat, i allmänhet – istället för att blint upprepa deras hejaramsor om "ekonomin", för att hjälpa dessa partier att dölja hur deras prioriteringar lade grunden till en usel samhällsberedskap.

Det är ytterst smaklöst att använda oss som lider av psykisk ohälsa som slagträ i coronadebatten. Nog för att coronaskeptiker skördar liv med sin statsdyrkan, men detta är respektlöshet på nya nivåer.

Åtta av tio kommuner i Sörmland ljuger medvetet om coronakrisen bland äldre. Majoriteten av dödsfall har skett på äldreboenden där patienter aldrig fick syrgas, eller ens grundläggande sjukvård. En läkare rasar inför sjukvården som "skriver ut dödsdomar i smyg" och söker avlida patienter så unga som i 50-årsåldern, utan att kontakta släktingar för samråd. Låt oss inte glömma att de sjuksköterskor som varnat om detta blir hotade med stämningar, eller förlorar jobbet. Det hände Latifa Löfvenberg. BBC var snabbare att intervjua henne än vår egen mainstreammedia.

En professor i geriatrik delar min uppfattning om att detta är ett organiserat massmord. Detta var dock plågsamt tydligt för mig redan två månader sedan. Kanske för att jag kommer från en före detta kommunistdiktatur.

Vad är egentligen värst? Att planera en utrensning för ekonomins skull eller att råka döda så många att det framstår som ett massmord? Med den senare dumheten verkar ju ingen gå säker. Känner du dig verkligen tryggare med att staten kan "råka" döda så mångas familjemedlemmar? Det har inte gått till på det viset i något annat land, så nog finns det något exceptionellt med den svenska strategin.

Den dåvarande finansministern Pär Nuder (S) beskrev våra äldre som "ett köttberg", ett problem inför framtiden som de yngre skulle behöva försörja. Den före detta socialministern Annika Strandhäll (S) berättade för Aftonbladet att det är pensionärerna som överbelastar sjukvården så att den inte längre fungerar. Det har tydligen noll att göra med det faktum att Sverige tagit in två miljoner invandrare på bara 30 år. Men vår överbefolkningspolitik är uppenbarligen vad som har överbelastat infrastrukturen.

Det säger dock en del om hur våra politiker ser på de äldre: som förbrukningsvaror. En belastning. Någon som inte längre kan betala skatt, någon som inte längre tar lån, och nu har Sverige ett högre dödstal än hela Afrika.

När statsminister Löfven tillfrågas om Sölvesborg kan tjäna som inspiration, då de hanterat krisen mycket bättre än andra kommuner, blir svaret i riksdagen enbart ett hånflin.

Flockimmunitet kan inte uppnås utan vaccin. Ändå har Sveriges strategi varit att försöka uppnå flockimmunitet. Detta går emot all samlad vetenskap, så antingen är våra makthavare dödligt inkompetenta, eller så är de medvetet inställda på att mörda vad de betraktar som "belastningar".

Varför inte? De har gjort detta förr. Socialdemokraternas järnhandel med nazisterna förlängde Förintelsen med flera månader.

Tage Erlander satte upp 14 koncentrationsläger i Sverige, där man fängslade nazistkritiker.

Socialdemokraternas skränmegafon Aftonbladet hyllade ofta Nazityskland och belyste "judefrågan".

Jag behöver nog inte påminna er om Socialdemokraternas tvångssteriliseringar. Att kollektivismen slutar i blodsoffer vet alla som studerat historia, och att Socialdemokrater är besatta av folkstammen syns i deras historia. För att låna en formulering, kan man säga att de bruna ränderna aldrig går ur.

Nu anklagar en infektionsläkare regeringen för dråp. Erik Salaneck väljer den välvilliga tolkningsmodellen, och anser att regeringens försumlighet är kriminell. Han är inte den första, Jon Tallinger som var tidigt ute att varna om syrgasskandalen tycker detsamma.

Det kommer behövas en folkmordstribunal för att utreda Sveriges coronastrategi, när allt detta är över. Men ännu viktigare är att gemene svensk kommer behöva inse att hans självbild inte kan baseras på Sverigebilden – och att bilden av Sverige aldrig är viktigare än verkligheten vi lever i.

Angry Foreigner

Angry Foreigner, även känd som En Arg Blatte Talar, driver en Youtube-kanal med över 230.000 prenumeranter.


Nyheter från förstasidan

Cyklist död efter krock med elsparkcykel

Politiskt korrekta fordonet låg och skräpade bakom ett krön. Mannen har nu avlidit och polisen har inlett en förundersökning om brott.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.