Arkivbild.

Försökte våldta kvinna med trasig flaskhals

Publicerad 2 november 2021 kl 16.13

Inrikes. En 28-årig arab åtalas idag vid Göteborgs tingsrätt för under brutala former ha våldtagit en kvinna och försökt att våldta två andra kvinnor. Två av offren för de sadistiska övergreppen var äldre.

Gilla artikeln på Facebook

Den 5 juni i år blev en kvinna i Göteborg utsatt för ett rån och våldtäktsförsök i anslutning till sitt hem.

28-åringen följde efter sitt offer och attackerade henne bakifrån, enligt åtalet. Han ska sedan ha hållit för hennes mun och bitit henne. Därefter förde han in en trasig glasflaskhals under kvinnans kjol och slog henne med glasflaskan mellan benen, enligt åklagaren. Kvinnan fick sårskador och blåmärken på båda benen och armarna, handleden och höften.

Kvinnan räddades dock av en granne, varpå araben flydde från platsen med hennes mobiltelefon.

Senare samma dygn blev en annan kvinna i Ale utsatt för ett ytterligare försök till våldtäkt och dessutom en grov stöld. Denna gång en äldre kvinna som fick nattlinne och trosor uppklippta av gärningsmannen, som tagit sig in i hennes bostad. Enligt åtalet befann sig offret i en särskilt utsatt situation på grund av ålder, handikapp och sömn. Hennes dator stals efter våldtäktsförsöket.

Ett par veckor efter dessa händelser, den 26 juni, utsattes ytterligare en äldre kvinna, i Hisings Backa i Göteborg. Denna gång fullbordades våldtäkten medan kvinnan låg i sin säng efter att mannen tagit sig in i bostaden. I samband med våldtäkten tog han stryptag på den äldre kvinnan, bet henne och höll för hennes mun, enligt åtalet. Bytet blev denna gång en läsplatta.

En DNA-träff från beslag i utredningen blev avgörande i arbetet att hitta den misstänkte mannen. DNA kunde matchats mot en man som fanns i polisens spårregister och som därefter greps.

28-åringen har varit häktad sedan den 5 juli och idag väckte åklagare åtal mot honom.

Mannen åtalas för våldtäkt, två våldtäktsförsök, två fall av grov stöld samt ett fall av rån. Han är medborgare i Tunisien och har tolkbehov på arabiska. Åklagaren yrkar att 28-åringen ska utvisas vid fällande dom.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Testkrav för inresa till Sverige tas bort

Nya regler från 21 janauri.. "Resenärer bedöms inte längre utgöra en särskild risk för att påverka spridningen av omikron."0 

Avkriminaliserad cannabis ger inte fler unga brukare

Ny studie från KI.. Cannabisanvändningen minskar oavsett om lagen blir strängare eller mildare.0 

Vetenskap

Mikrorobotar kan bilda eget ben. Svenska och japanska forskarnas uppfinning.0 

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0