Försvarade sig mot antivit mobb – åtalas

Publicerad 21 juli 2020 kl 10.27

Utrikes. Paret i St. Louis i USA som drog vapen mot en antivit mobb som brutit sig in i deras kvarter hotas nu av åtal, uppger BBC. Polisen har även beslagtagit deras vapen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i St. Louis i Missouri i slutet av juni som en kvinna och en man tog fram vapen när antivita demonstranter gick förbi deras hus.

Paret kände sig hotat av folkmassan, som rivit ner en järnport till området och ropade hotfulla saker. Händelsen hade också föregåtts av en månad med våldsamma kravaller i landet.

Men nu hotas mannen och kvinnan av åtal för så kallad olaglig användning av vapen och riskerar flera år i fängelse.

– Det är olagligt att vifta med vapen på ett hotfullt sätt mot personer som deltar i en icke-våldsam protest. Denna typ av beteende är oacceptabelt i St Louis, säger stadens första svarta åklagare Kim Gardner i ett uttalande.

Mark McCloskey, mannen i paret, säger till Fox News Tucker Carlson att världen är "upp och ned". Han berättar också att myndigheterna har beslagtagit deras vapen.

– Jag har varit irriterad men nu är jag rentav förbannad. Åklagaren har beslutet inte att skydda oss från kriminella utan att skydda kriminella från oss, förklarar han.

Missouris chefsåklagare Eric Schmitt hävdar att det handlar om ett "politiskt" åtal och säger att han kommer rycka in om det fortgår.

– Rätten till självförsvar är djupt rotad i vår grundlag, säger han. Det är en grundläggande rättighet som faktiskt är äldre än konstitutionen.

Även Missouris guvernör Mike Parson säger att han är beredd att utöva sina benådningsbefogenheter om åklagaren går vidare med åtalet.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0