Men "nazisterna" är exiliranier som motsätter sig islam.

" />

Men "nazisterna" är exiliranier som motsätter sig islam.

" />

Men "nazisterna" är exiliranier som motsätter sig islam.

" />
Moskén i Fittja.
Fria Tider

Förvirring kring demonstration emot böneutrop

Publicerad 8 maj 2013 kl 22.53

Inrikes.Det är stor förvirring att vänta nu på fredag klockan 12 då svenska vänsterextremister lurats att tro att de ska motdemonstrera mot "nazister" utanför Fittja moské. Istället är det exiliranier som står bakom den demonstration mot böneutrop som ska hållas utanför moskén.

Gilla artikeln på Facebook

På fredag klockan 12 planerar organisationen Gruppen för ett gemensamt samhälle en demonstration emot böneutrop utanför moskén i Fittja. Organisationen leds av Karim Shamohammadi, som från början är från Iran och som Fria Tider uppmärksammat tidigare. När Fria Tider når Shamohammadi på telefon under onsdagskvällen är han upptagen och sitter i möte med styrelsen för organisationen. Han hinner ändå bekräfta att de planerar en demonstration utanför moskén nu på fredag.

Samtidigt planerar vänsterextremister en motdemonstration och deltagare till den rekryteras via Facebook. Motdemonstranterna är förvirrade och verkar inte ha fullt klart för sig vilka det är de motdemonstrerar emot.

"Nassarna kanske är knäpptysta eller så kanske de troende själva leder talkörerna. Ett och annat allahu akbar skulle ju också va trevligt att reta nazisterna med", skriver en anonym person som verkar pigg på att demonstrera.

Förvirringen kommer sig framförallt av den mediebevakning som antytt att det är svenska "rasister" och "nazister" som är på platsen och demonstrerar. Metro är en av de tidningar som bidragit till förvirringen när den i måndags hävdade att demonstranterna har "kopplingar till den rasistiska tidningen Nya tider". Metro skrev dessutom att "företrädare för nazistiska Svenskarnas parti (Svp)" var på plats vid det första böneutropet, syftande på de journalister från tidningen Realisten som var där.

Nya Tider har under kvällen i mail till Fria Tider dementerat Metros uppgifter. Tidningen skriver även att uppgifterna i Metro är "absurda lögner" och att det är "skrämmande" att de uttrycker sig på det sättet.

Exiliranier i Sverige har den senaste tiden utmärkt sig för sin kamp emot islam, som de upplever som ett hot mot det svenska samhället. I början av april anordnade två iranska feminister en nakenprotest utanför Stockholms moské, de första feminister i Sverige som vågat sig på en sådan protestaktion.

Till Fria Tider har Karim Shamohammadi tidigare sagt att; ”"Böneutrop är inte bara ett ljud. Det är en propaganda som vill göra människofientliga synsätt rumsrena"” och att ”"Många har flytt till Sverige då de har bevittnat nära och kära bli halshuggna samtidigt som minareter har utropat guds rätt att göra så”".

Fria Tider har sökt tidningen Metro för en kommentar.

Se även
Karim: Vänster­extremisterna fattar inte vad de håller på med (intervju med Karim Shamohammadi)


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0