Knarkrazzian mot Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt tog med sonen på spritfest efter knarknatten

Publicerad 6 september 2020 kl 09.58

Inrikes. Fredrik Reinfeldt tog med sig sonen Erik till en fest vid Stureplan i Stockholm där det serverades "rikligt" med gratis alkohol – kort efter att Erik Reinfeldts gripits i samband med en knarkrazzia mot den före detta statsministerns lägenhet.
– Det här visar på ett synnerligen dåligt omdöme av en far, säger en av festdeltagarna till Stoppa Pressarna.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider kunde häromdagen avslöja att det var Fredrik Reinfeldts son, Erik Reinfeldt, som fått en villkorlig dom för narkotikabrott efter att ha gripits i Fredrik Reinfeldts lägenhet i Vasastan i Stockholm.

Polisen gjorde i november förra året en razzia i ex-statsministerns lägenhet efter att sonen påträffats naken och påtänd på kokain i hissen till bostadshuset. Polisen misstänkte att den före detta statsministerns lägenhet använts som bas för kokainlagning eftersom en mängd påsar av det slag som används för knarkdistribution påträffades.

Nu avslöjar Stoppa Pressarna att den före detta statsministern tog med sig Erik till en kändispremiär för filmen ”Star Wars: The Rise of Skywalker” – bara en dryg månad efter gripandet. Bland de övriga festdeltagarna fanns kändisar som skådisen Mikael Persbrandt.

Under festen på Rigoletto på Kungsgatan i Stockholms city serverades enligt Stoppa Pressarna "rikligt med alkohol". Bland annat bjöds det på gratis champagne.

En person som deltog på festen säger till Stoppa Pressarna att det visar på "synnerligen dåligt omdöme av en far" att Fredrik Reinfeldt tog med sig Erik till festen.

– Om ens barn har problem med narkotika ska man absolut inte ta med dem till miljöer där risken är stor att det finns både alkohol och andra preparat som kan missbrukas. Det är ju ingen hemlighet att det i kändisvärlden, och absolut i Stockholms innerstad, flödar av kokain, säger personen.

"Det var ju statsministerns pojk"
Stoppa Pressarna har även talat med grannar i Fredrik Reinfeldts bostadshus som berättar om hur det pågått vilda fester i den före detta statsministerns lägenhet.

– En gång mötte jag honom mitt på dagen och då minns jag att jag reagerade, det var ju statsministerns pojk, säger en av grannarna om Erik Reinfeldt.

Grannen berättar att politikersonen "skuttade omkring" och gjorde "indianhopp" och mumlade för sig själv. Trots att det var kallt utomhus hade Erik bara en t-shirt på sig.

En annan granne hoppas att Erik kan få stöd för sitt missbruk.

– Ja, menar hans far borde ta det här på allvar och inte låta grabben låta stryka omkring på det här sättet. Det passar sig inte alls och vi är många som undrar hur det egentligen står till i familjen, säger grannen till Stoppa Pressarna.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

FBI organiserade kidnappning av guvernör

Sanningen om komplotten kryper fram. Gärningsmän manipulerades för att FBI skulle kunna varna för "högerextremt terrorhot".0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.